Dynastie

opkomst en ondergang van het huis van Julius Caesar

Prijs € 30,99

Uitverkocht

Ook beschikbaar als:

Tom Holland

Hardback | Oktober 2015 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Toen het Romeinse rijk een¬maal een wereldrijk was kwam er een einde aan de republiek. Rome baadde in bloed. De bur-geroorlogen waren zo geweld-dadig geweest dat het volk blij was met een alleenheerser die vrede bracht. Hij noemde zich¬zelf Augustus: 'de door God be-gunstigde.' De lugubere roem van de door Augustus gestichte dynas¬tie is nooit verbleekt. Er is geen familie die kan bogen op een vergelijkbare rij fascinerende namen. Tiberius, berucht om zijn perversiteit, was een formi-dabele generaal die eindigde in verbitterde afzondering; Cali-gula, gevreesd vanwege wreed-heden en vernederingen, reed over de zee; Agrippina, Nero's moeder, wrong zich in bochten om haar zoon, die haar zou ver-moorden, aan de macht te bren¬gen; Nero zelf trouwde met een eunuch en bouwde een sprook-jespaleis op de restanten van het door vuur verwoeste centrum van zijn stad. Tom Holland schetst een ver-bijsterend portret van Romes eerste keizerlijke familie. Dynas¬tie gaat over haar aantrekkings-kracht en over de bloedige slag-schaduwen van haar misdaden, over de imposante hoofdstad die door Augustus in marmer werd herbouwd en over donkere Duitse bossen vol barbaren. De personages vormen een specta-culaire cast van moordenaars en metroseksuelen, overspeligen en druïden, konkelende groot-moeders en weerspannige gla-diatoren.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Tom Holland
Uitgever
Athenaeum
ISBN
9789025300395
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
Oktober 2015
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
480

Beschrijving

Toen het Romeinse rijk een¬maal een wereldrijk was kwam er een einde aan de republiek. Rome baadde in bloed. De bur-geroorlogen waren zo geweld-dadig geweest dat het volk blij was met een alleenheerser die vrede bracht. Hij noemde zich¬zelf Augustus: 'de door God be-gunstigde.'
De lugubere roem van de door Augustus gestichte dynas¬tie is nooit verbleekt. Er is geen familie die kan bogen op een vergelijkbare rij fascinerende namen. Tiberius, berucht om zijn perversiteit, was een formi-dabele generaal die eindigde in verbitterde afzondering; Cali-gula, gevreesd vanwege wreed-heden en vernederingen, reed over de zee; Agrippina, Nero's moeder, wrong zich in bochten om haar zoon, die haar zou ver-moorden, aan de macht te bren¬gen; Nero zelf trouwde met een eunuch en bouwde een sprook-jespaleis op de restanten van het door vuur verwoeste centrum van zijn stad.

Tom Holland schetst een ver-bijsterend portret van Romes eerste keizerlijke familie. Dynas¬tie gaat over haar aantrekkings-kracht en over de bloedige slag-schaduwen van haar misdaden, over de imposante hoofdstad die door Augustus in marmer werd herbouwd en over donkere Duitse bossen vol barbaren. De personages vormen een specta-culaire cast van moordenaars en metroseksuelen, overspeligen en druïden, konkelende groot-moeders en weerspannige gla-diatoren.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Tom Holland
Uitgever
Athenaeum
ISBN
9789025300395
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
Oktober 2015
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
480