Duizend dagen in China (e-Book)

Prijs € 7,49
Download direct dit e-Book
Ook beschikbaar als:

Bettine Vriesekoop

EPUB met digitaal watermerk | Februari 2011 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

De originele blik van een Chinakenner Bettine Vriesekoop vertrekt in augustus 2006 als China-correspondent voor NRC Handelsblad naar Peking. Als tafeltennisster heeft zij `Het land van het Midden al vanaf 1980 regelmatig bezocht, maar dit is anders: nu moet zij als alleenstaande moeder haar leven aan de andere kant van de wereld geheel opbouwen. Bettine vertelt openhartig hoe zij met vallen en opstaan haar weg moet vinden als journalist in een bureaucratisch land. In de aanloop naar de Olympische Spelen doet ze verslag van de opstanden in Tibet, de aardbeving in Sichuan en de confrontatie tussen Oost en West. Ook schrijft Bettine over haar eigen dagelijkse leven in de wereldstad: over Wang, haar hulp in de huishouding, haar assistent Colin en over het zware werk als correspondent in een cruciale fase van de ontwikkeling van China. Over de angst die ze voelt als ze op reportage gaat en haar zoon in Peking moet achterlaten, maar ook over de voldoening van haar leerproces en verrijkende ervaringen.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Bettine Vriesekoop
Uitgever
Nijgh & Van Ditmar
ISBN
9789038893990
Formaat
EPUB met digitaal watermerk
Publicatiedatum
Februari 2011
Bestandsgrootte
821979 bytes
Taal
Nederlandstalig

Beschrijving

De originele blik van een Chinakenner

Bettine Vriesekoop vertrekt in augustus 2006 als China-correspondent voor NRC Handelsblad naar Peking. Als tafeltennisster heeft zij `Het land van het Midden al vanaf 1980 regelmatig bezocht, maar dit is anders: nu moet zij als alleenstaande moeder haar leven aan de andere kant van de wereld geheel opbouwen.

Bettine vertelt openhartig hoe zij met vallen en opstaan haar weg moet vinden als journalist in een bureaucratisch land. In de aanloop naar de Olympische Spelen doet ze verslag van de opstanden in Tibet, de aardbeving in Sichuan en de confrontatie tussen Oost en West. Ook schrijft Bettine over haar eigen dagelijkse leven in de wereldstad: over Wang, haar hulp in de huishouding, haar assistent Colin en over het zware werk als correspondent in een cruciale fase van de ontwikkeling van China. Over de angst die ze voelt als ze op reportage gaat en haar zoon in Peking moet achterlaten, maar ook over de voldoening van haar leerproces en verrijkende ervaringen.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Bettine Vriesekoop
Uitgever
Nijgh & Van Ditmar
ISBN
9789038893990
Formaat
EPUB met digitaal watermerk
Publicatiedatum
Februari 2011
Bestandsgrootte
821979 bytes Kb
Taal
Nederlandstalig