Duitse les

roman

Prijs € 15,00

Uitverkocht

Ook beschikbaar als:

Siegfried Lenz

Paperback | Juni 2014 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

De 21-jarige Siggi Jepsen bevindt zich in de jaren vijftig in een heropvoedingsgesticht in de omgeving van Hamburg. Als hij in de les Duits opdracht krijgt een opstel te schrijven over 'de vreugden der plicht' krijgt hij geen letter op papier. Zijn leraar legt de blokkade uit als een weigering en laat hem voor straf opsluiten. Eenzaam in zijn kamer met uitzicht op de Elbe begint Siggi te schrijven.DUITSE LES is een klassieker uit de Duitse literatuur. Een virtuoze roman over vriendschap, autoriteit, het belang van kunst en het conflict tussen plicht en het individuele geweten. Siegfried Lenz (1926) wordt gezien als een van de grootste schrijvers uit de naoorlogse Duitse literatuur. Hij schreef vele korte verhalen, novelles en romans. Eerder verschenen bij Van Gennep van zijn hand EEN MINUUT STILTE, HET LICHTSCHIP, HET VERLIES en de verhalenbundels HET BEGIN VAN IETS, SCHITTERLICHT en EEN DURE GRAP.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Siegfried Lenz
Uitgever
Gennep B.V., Uitgeverij Van
ISBN
9789461643193
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Juni 2014
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig

Beschrijving

De 21-jarige Siggi Jepsen bevindt zich in de jaren vijftig in een heropvoedingsgesticht in de omgeving van Hamburg. Als hij in de les Duits opdracht krijgt een opstel te schrijven over 'de vreugden der plicht' krijgt hij geen letter op papier. Zijn leraar legt de blokkade uit als een weigering en laat hem voor straf opsluiten. Eenzaam in zijn kamer met uitzicht op de Elbe begint Siggi te schrijven.

DUITSE LES is een klassieker uit de Duitse literatuur. Een virtuoze roman over vriendschap, autoriteit, het belang van kunst en het conflict tussen plicht en het individuele geweten.

Siegfried Lenz (1926) wordt gezien als een van de grootste schrijvers uit de naoorlogse Duitse literatuur. Hij schreef vele korte verhalen, novelles en romans. Eerder verschenen bij Van Gennep van zijn hand EEN MINUUT STILTE, HET LICHTSCHIP, HET VERLIES en de verhalenbundels HET BEGIN VAN IETS, SCHITTERLICHT en EEN DURE GRAP.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Siegfried Lenz
Uitgever
Gennep B.V., Uitgeverij Van
ISBN
9789461643193
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Juni 2014
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig