Doodgeboren (e-Book)

Prijs € 9,99
Download direct dit e-Book
Ook beschikbaar als:

Jan Bleyen

EPUB met digitaal watermerk | Februari 2012 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Historicus Jan Bleyen luisterde naar ervaringen van ouders van een doodgeboren baby. Hij sprak zowel mensen die vijftig jaar geleden een kind hebben verloren als ouders die dit recent hebben meegemaakt. Deze mondelinge geschiedenis laat zien hoe grondig de omgang met doodgeboorte in een halve eeuw is veranderd. De verhalen tonen op aangrijpende wijze dat we rouw heel anders zijn gaan beleven. Doodgeboren is een empathische en vernieuwende studie naar een ingrijpend, veelvoorkomend fenomeen. 'Geboorte en dood zijn de twee uitersten waartussen wij tijd krijgen om zin en betekenis te creëren. Als die twee versmelten in een doodgeboren kind, krijgen we die kans niet. Jan Bleyen toont hoe mensen daarmee omgaan. Het mooiste boek over het pijnlijkste onderwerp.'- Paul Verhaeghe, auteur van Het einde van de psychotherapie.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Jan Bleyen
Uitgever
Bezige Bij b.v., Uitgeverij De
ISBN
9789023466789
Formaat
EPUB met digitaal watermerk
Publicatiedatum
Februari 2012
Bestandsgrootte
703544 bytes
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
144

Beschrijving

Historicus Jan Bleyen luisterde naar ervaringen van ouders van een doodgeboren baby. Hij sprak zowel mensen die vijftig jaar geleden een kind hebben verloren als ouders die dit recent hebben meegemaakt. Deze mondelinge geschiedenis laat zien hoe grondig de omgang met doodgeboorte in een halve eeuw is veranderd. De verhalen tonen op aangrijpende wijze dat we rouw heel anders zijn gaan beleven. Doodgeboren is een empathische en vernieuwende studie naar een ingrijpend, veelvoorkomend fenomeen.

'Geboorte en dood zijn de twee uitersten waartussen wij tijd krijgen om zin en betekenis te creëren. Als die twee versmelten in een doodgeboren kind, krijgen we die kans niet. Jan Bleyen toont hoe mensen daarmee omgaan. Het mooiste boek over het pijnlijkste onderwerp.'- Paul Verhaeghe, auteur van Het einde van de psychotherapie.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Jan Bleyen
Uitgever
Bezige Bij b.v., Uitgeverij De
ISBN
9789023466789
Formaat
EPUB met digitaal watermerk
Publicatiedatum
Februari 2012
Bestandsgrootte
703544 bytes Kb
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
144