Diversiteit

benut de kracht van verschillen in organisaties

Prijs € 22,95

Levertijd: 1-2 werkdagen

Actie: Geen verzendkosten!

Ook beschikbaar als:

Bert Overbeek

Paperback | Juni 2017 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Diversiteit is steeds meer een thema geworden voor commissies en werkgroepen. Daarmee is het losgetrokken van de werkpraktijk van alledag. De redenering is dat er mensen zijn die zich ermee bezighouden in de organisatie en daarmee zijn we er dan. In de praktijk blijkt echter dat het met name in de managementlagen niet best gesteld is met de diversiteit. Niet iedereen krijgt dezelfde kansen. Meestal door onbewuste mechanismes. Het onderwerp diversiteit heeft altijd een ernstige ondertoon. En veel te weinig ligt het focus op de kansen die het biedt aan organisaties. Om over de fun nog maar te zwijgen. Politici geven extra lading aan het onderwerp en terreur zorgt voor verdere vertekening. We zijn een samenleving aan het worden waarin we tegenover elkaar staan in plaats van naast elkaar. En dat is jammer.Op de manier die we kennen uit zijn twee top 10 boeken 'Het Flitsbrein' en 'Mannen en/of vrouwen' pakt Bert Overbeek het onderwerp aan. Citerend uit de vooraanstaande literatuur over het onderwerp en met veel praktijkvoorbeelden, die hij uit straatinterviews haalde, helpt hij leiders en managers om de voordelen van diversiteit te benutten. Vanaf zijn veelkleurige palet schildert hij even realistisch als uitdagend een hoopgevend perspectief. We kunnen veel aan elkaar hebben, maar hoe doen we dat dan? Daar gaat dit boek over.Over de auteur:Bert Overbeek is een zeer ervaren trainer/coach, veranderaar en specialist in samenwerking en teamontwikkeling. Een goed resultaat in een gezonde werksfeer staat bij hem centraal. Hij achterhaalt, door snel en open te communiceren, snel wat verbeterd kan worden en daarna buigt Bert eventuele blokkades samen met een team om. Bert schreef al meerdere boeken, waaronder het boek 'Het Flitsbrein' in 2015 (over beslissen met intuïtie en brein) en 'Mannen en/of Vrouwen' in 2016 (over diversiteit op de werkvloer).

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Bert Overbeek
Uitgever
Futuro Uitgevers
ISBN
9789492221667
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Juni 2017
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
160

Beschrijving

Diversiteit is steeds meer een thema geworden voor commissies en werkgroepen. Daarmee is het losgetrokken van de werkpraktijk van alledag. De redenering is dat er mensen zijn die zich ermee bezighouden in de organisatie en daarmee zijn we er dan. In de praktijk blijkt echter dat het met name in de managementlagen niet best gesteld is met de diversiteit. Niet iedereen krijgt dezelfde kansen. Meestal door onbewuste mechanismes.

Het onderwerp diversiteit heeft altijd een ernstige ondertoon. En veel te weinig ligt het focus op de kansen die het biedt aan organisaties. Om over de fun nog maar te zwijgen. Politici geven extra lading aan het onderwerp en terreur zorgt voor verdere vertekening. We zijn een samenleving aan het worden waarin we tegenover elkaar staan in plaats van naast elkaar. En dat is jammer.

Op de manier die we kennen uit zijn twee top 10 boeken 'Het Flitsbrein' en 'Mannen en/of vrouwen' pakt Bert Overbeek het onderwerp aan. Citerend uit de vooraanstaande literatuur over het onderwerp en met veel praktijkvoorbeelden, die hij uit straatinterviews haalde, helpt hij leiders en managers om de voordelen van diversiteit te benutten. Vanaf zijn veelkleurige palet schildert hij even realistisch als uitdagend een hoopgevend perspectief. We kunnen veel aan elkaar hebben, maar hoe doen we dat dan? Daar gaat dit boek over.

Over de auteur:
Bert Overbeek is een zeer ervaren trainer/coach, veranderaar en specialist in samenwerking en teamontwikkeling. Een goed resultaat in een gezonde werksfeer staat bij hem centraal. Hij achterhaalt, door snel en open te communiceren, snel wat verbeterd kan worden en daarna buigt Bert eventuele blokkades samen met een team om. Bert schreef al meerdere boeken, waaronder het boek 'Het Flitsbrein' in 2015 (over beslissen met intuïtie en brein) en 'Mannen en/of Vrouwen' in 2016 (over diversiteit op de werkvloer).

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Bert Overbeek
Uitgever
Futuro Uitgevers
ISBN
9789492221667
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Juni 2017
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
160