Dig if you will the picture (e-Book)

de biografie van Prince

Prijs € 14,99
Download direct dit e-Book
Ook beschikbaar als:

Ben Greenman

EPUB met digitaal watermerk | Augustus 2017 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Prince was een onvermoeibare artiest, muzikaal virtuoos, een kameleon, iemand die gevestigde ideeën over ras en gender omver haalde, de definitie van ‘identiteit’ herschreef en de rol van seks in de popmuziek nieuw elan gaf. Hij was wervelend, grillig, tegendraads, experimenteel en bijzonder productief. De energie van His Royal Badness leek onuitputtelijk. Tot die tragische ochtend van 21 april 2016. Muziekjournalist Ben Greenman was elf jaar oud toen Prince hem in zijn greep kreeg, om hem nooit meer los te laten. Hij begon aan deze biografie om ‘de wond te hechten die de dood van Prince had veroorzaakt, de scheur in de wereld te repareren’. Met de liefde van de ware fan en het scherpe oog van de kritische journalist putte hij uit zijn encyclopedische kennis van Prince’ muziek en de ideeën erachter. Dig if you will the picture werd een unieke collage van het leven, de nalatenschap en de sprankeling van poplegende Prince en zijn verstrekkende invloed op onze cultuur. Greenman slaagt er als geen ander in de magie van Prince in woorden te vangen. Een passend eerbetoon aan een uitzonderlijk talent. ‘De genialiteit van Prince in zijn volle omvang. [...] Greenmans briljante boek huldigt een muzikant die zijn muziek tot in de kleinste hoekjes volstopte met inhoud.’ – Publishers Weekly Ben Greenman is medewerker van The New Yorker en heeft al meerdere bestsellers op zijn naam staan. Hij heeft de memoires van George Clinton en Brian Wilson geschreven. Hij schrijft regelmatig voor The New Yorker, The New York Times, The Washington Post, Mother Jones (afgekort: MoJo), McSweeney’s en Rolling Stone.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Ben Greenman
Uitgever
Spectrum
ISBN
9789000357772
Formaat
EPUB met digitaal watermerk
Publicatiedatum
Augustus 2017
Bestandsgrootte
731254 bytes
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
278

Beschrijving

Prince was een onvermoeibare artiest, muzikaal virtuoos, een kameleon, iemand die gevestigde ideeën over ras en gender omver haalde, de definitie van ‘identiteit’ herschreef en de rol van seks in de popmuziek nieuw elan gaf. Hij was wervelend, grillig, tegendraads, experimenteel en bijzonder productief. De energie van His Royal Badness leek onuitputtelijk. Tot die tragische ochtend van 21 april 2016.

Muziekjournalist Ben Greenman was elf jaar oud toen Prince hem in zijn greep kreeg, om hem nooit meer los te laten. Hij begon aan deze biografie om ‘de wond te hechten die de dood van Prince had veroorzaakt, de scheur in de wereld te repareren’. Met de liefde van de ware fan en het scherpe oog van de kritische journalist putte hij uit zijn encyclopedische kennis van Prince’ muziek en de ideeën erachter. Dig if you will the picture werd een unieke collage van het leven, de nalatenschap en de sprankeling van poplegende Prince en zijn verstrekkende invloed op onze cultuur. Greenman slaagt er als geen ander in de magie van Prince in woorden te vangen. Een passend eerbetoon aan een uitzonderlijk talent.

‘De genialiteit van Prince in zijn volle omvang. [...] Greenmans briljante boek huldigt een muzikant die zijn muziek tot in de kleinste hoekjes volstopte met inhoud.’ – Publishers Weekly

Ben Greenman is medewerker van The New Yorker en heeft al meerdere bestsellers op zijn naam staan. Hij heeft de memoires van George Clinton en Brian Wilson geschreven. Hij schrijft regelmatig voor The New Yorker, The New York Times, The Washington Post, Mother Jones (afgekort: MoJo), McSweeney’s en Rolling Stone.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Ben Greenman
Uitgever
Spectrum
ISBN
9789000357772
Formaat
EPUB met digitaal watermerk
Publicatiedatum
Augustus 2017
Bestandsgrootte
731254 bytes Kb
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
278