De zon in de pan (e-Book)

gedicht

Prijs € 4,49

Niet beschikbaar

Ook beschikbaar als:

F. van Dixhoorn

EPUB met digitaal watermerk | December 2013 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

F. van Dixhoorn heeft een heel eigen geluid in de Nederlandse poezie. Er zijn weinig dichters met zon geconcentreerd oeuvre, waarin zo weinig woorden zo veel betekenissen oproepen. Zijn nieuwe bundel bestaat uit twee gedichten, die in twee afzonderlijke boekjes worden gepresenteerd. Die gedichten, 'De zon in de pan' en '4. De zon in de pan', vormen twee parallelle universums, twee spiegelwerelden. De spanning ontstaat daar waar die twee werelden langs elkaar schuren, waar er dwarsverbanden gelegd kunnen worden of waar zich minieme verschuivingen voordoen. Zo bezwerend en ritmisch als de muziek van John Cage en Morton Feldman, zo hypnotiserend en op een verraderlijke manier rustgevend is de poezie van F. van Dixhoorn. De zon in de pan is opnieuw een knuppel in het hoenderhok van de dichtkunst.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
F. van Dixhoorn
Uitgever
De Bezige Bij Amsterdam
ISBN
9789023482666
Formaat
EPUB met digitaal watermerk
Publicatiedatum
December 2013
Bestandsgrootte
721431 bytes
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
41

Beschrijving

F. van Dixhoorn heeft een heel eigen geluid in de Nederlandse poezie. Er zijn weinig dichters met zon geconcentreerd oeuvre, waarin zo weinig woorden zo veel betekenissen oproepen. Zijn nieuwe bundel bestaat uit twee gedichten, die in twee afzonderlijke boekjes worden gepresenteerd. Die gedichten, 'De zon in de pan' en '4. De zon in de pan', vormen twee parallelle universums, twee spiegelwerelden. De spanning ontstaat daar waar die twee werelden langs elkaar schuren, waar er dwarsverbanden gelegd kunnen worden of waar zich minieme verschuivingen voordoen.
Zo bezwerend en ritmisch als de muziek van John Cage en Morton Feldman, zo hypnotiserend en op een verraderlijke manier rustgevend is de poezie van F. van Dixhoorn. De zon in de pan is opnieuw een knuppel in het hoenderhok van de dichtkunst.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
F. van Dixhoorn
Uitgever
De Bezige Bij Amsterdam
ISBN
9789023482666
Formaat
EPUB met digitaal watermerk
Publicatiedatum
December 2013
Bestandsgrootte
721431 bytes Kb
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
41