De ziel opnieuw

over innerlijkheid, inspiratie & onderwijs

Prijs € 15,99

Uitverkocht

Renée van Riessen

Paperback | Augustus 2012 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Lange tijd heeft het begrip 'ziel' in de filosofie in een kwade reuk gestaan. Het herinnerde aan achterhaalde aannames als de scheiding tussen lichaam en ziel en het voortleven van de ziel na de dood. Maar met het oude woord ziel raakte iets belangrijks verloren: de toegang tot onszelf als innerlijkheid. Innerlijkheid is wat de ene mens van de andere onderscheidt. Dit essay is een poging de ziel opnieuw te denken als een innerlijkheid die impulsen van buiten ontvangen kan: onderwijs en inspiratie.Oratio is de essay-reeks van Uitgeverij Sjibbolet. Prominente denkers werpen licht op vraagstukken op het gebied van religie, cultuur en filosofie.Renée van Riessen is filosoof en dichter. Zij doceert godsdienstfilosofie aan de PThU in Groningen en is bijzonder hoogleraar christelijke filosofie aan de Universiteit Leiden.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Renée van Riessen
Uitgever
Uitgeverij Sjibbolet
ISBN
9789491110139
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Augustus 2012
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
72

Beschrijving

Lange tijd heeft het begrip 'ziel' in de filosofie in een kwade reuk gestaan. Het herinnerde aan achterhaalde aannames als de scheiding tussen lichaam en ziel en het voortleven van de ziel na de dood. Maar met het oude woord ziel raakte iets belangrijks verloren: de toegang tot onszelf als innerlijkheid. Innerlijkheid is wat de ene mens van de andere onderscheidt.
Dit essay is een poging de ziel opnieuw te denken als een innerlijkheid die impulsen van buiten ontvangen kan: onderwijs en inspiratie.

Oratio is de essay-reeks van Uitgeverij Sjibbolet. Prominente denkers werpen licht op vraagstukken op het gebied van religie, cultuur en filosofie.


Renée van Riessen is filosoof en dichter. Zij doceert godsdienstfilosofie aan de PThU in Groningen en is bijzonder hoogleraar christelijke filosofie aan de Universiteit Leiden.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Renée van Riessen
Uitgever
Uitgeverij Sjibbolet
ISBN
9789491110139
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Augustus 2012
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
72