De zeven wetten van magisch denken

Prijs € 19,95

Zal niet verschijnen

Ook beschikbaar als:

M. Hutson

Paperback | April 2012 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Voor de lezers van Malcolm Gladwell, Daniel Goleman en Dan ArielyIedereen - van christenen tot verstokte atheïsten - dicht 'magische' eigenschappen toe aan voorwerpen of gebeurtenissen. Dit gebeurt overal ter wereld, elke dag weer. Hecht je meer waarde aan je eigen trouwring dan aan een identieke kopie? Dat is magisch denken. Schreeuw je tegen de computer als de bestanden zijn gewist? Dat is magisch denken. Klop je af op een houten tafel in de hoop dat iets niet nog een keer gebeurt? Dat is magisch denken.Ons bestaan hangt af van magisch denken, onze sentimentaliteit, altruïsme en zelfredzaamheid komen voort uit magisch denken. Maar er is ook een keerzijde: magisch denken kan leiden tot racisme, fatalisme, depressie en psychose. Hutson toont aan hoe magisch denken is ingebed in ons leven en hoe we er ons voordeel ermee kunnen doen.Matthew Hutson woont en werkt in New York. Hij heeft gestudeerd aan Brown University en aan MIT. Van 2006 tot 2010 werkte hij als redacteur bij Psychology Today. De zeven wetten van het magisch denken is zijn eerste boek.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
M. Hutson
Uitgever
Atlas-Contact
ISBN
9789025438227
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
April 2012
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
384

Beschrijving

Voor de lezers van Malcolm Gladwell, Daniel Goleman en Dan Ariely


Iedereen - van christenen tot verstokte atheïsten - dicht 'magische' eigenschappen toe aan voorwerpen of gebeurtenissen. Dit gebeurt overal ter wereld, elke dag weer. Hecht je meer waarde aan je eigen trouwring dan aan een identieke kopie? Dat is magisch denken. Schreeuw je tegen de computer als de bestanden zijn gewist? Dat is magisch denken. Klop je af op een houten tafel in de hoop dat iets niet nog een keer gebeurt? Dat is magisch denken.
Ons bestaan hangt af van magisch denken, onze sentimentaliteit, altruïsme en zelfredzaamheid komen voort uit magisch denken. Maar er is ook een keerzijde: magisch denken kan leiden tot racisme, fatalisme, depressie en psychose. Hutson toont aan hoe magisch denken is ingebed in ons leven en hoe we er ons voordeel ermee kunnen doen.

Matthew Hutson woont en werkt in New York. Hij heeft gestudeerd aan Brown University en aan MIT. Van 2006 tot 2010 werkte hij als redacteur bij Psychology Today. De zeven wetten van het magisch denken is zijn eerste boek.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
M. Hutson
Uitgever
Atlas-Contact
ISBN
9789025438227
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
April 2012
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
384