De zeester en de spin (e-Book)

Prijs € 9,99
Download direct dit e-Book

Ori Brafman

EPUB met digitaal watermerk | September 2010 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Krijg inzicht in de verbazingwekkende kracht die enkele van de succesvolste bedrijven van nu aan elkaar verbindt. Als je het hoofd van een spin afhakt, gaat hij dood. Maar als je een arm van een zeester afhakt, groeit er een nieuwe aan. De afgehakte arm kan zelfs uitgroeien tot een nieuwe zeester. Wat is de verborgen kracht achter het succes van Wikipedia, craigslist en Skype? Wat hebben eBay en General Electric gemeen met vrouwenrechtenbewegingen en tegenstanders van de slavernij? Door welke fundamentele keuze bewandelen General Motors en Toyota volstrekt verschillende paden? Waarom was het winnen van een zaak bij het hooggerechtshof de grootste fout die MGM kon maken? Na een vijf jaar durend baanbrekend onderzoek komen Ori Brafman en Rod A. Beckstrom met enkele onverwachte antwoorden, aangrijpende verhalen en onwaarschijnlijke overeenkomsten. De zeester en de spin betoogt dat organisaties uiteenvallen in twee categorieën: de traditionele ‘spinnen’, die een strakke hiërarchie en top-downleiderschap hebben, en de revolutionaire ‘zeesterren’, die vertrouwen op de kracht van samenwerken.De zeester en de spin verklaart wat er precies gebeurt wanneer zeesterren spinnen aanpakken (zoals de muziekindustrie versus Napster en Kazaa) en laat zien dat gevestigde organisaties en instellingen, van IBM tot de regering van de VS, hiervan leren en de zeesterprincipes inlijven om (weer) succesvol te worden.De zeester en de spin is een zeldzaam boek dat je kijk op de wereld zal doen veranderen.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Ori Brafman
Uitgever
Lev.
ISBN
9789044960372
Formaat
EPUB met digitaal watermerk
Publicatiedatum
September 2010
Bestandsgrootte
680744 bytes
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
133

Beschrijving

Krijg inzicht in de verbazingwekkende kracht die enkele van de succesvolste bedrijven van nu aan elkaar verbindt.

Als je het hoofd van een spin afhakt, gaat hij dood. Maar als je een arm van een zeester afhakt, groeit er een nieuwe aan. De afgehakte arm kan zelfs uitgroeien tot een nieuwe zeester.

Wat is de verborgen kracht achter het succes van Wikipedia, craigslist en Skype? Wat hebben eBay en General Electric gemeen met vrouwenrechtenbewegingen en tegenstanders van de slavernij? Door welke fundamentele keuze bewandelen General Motors en Toyota volstrekt verschillende paden? Waarom was het winnen van een zaak bij het hooggerechtshof de grootste fout die MGM kon maken?

Na een vijf jaar durend baanbrekend onderzoek komen Ori Brafman en Rod A. Beckstrom met enkele onverwachte antwoorden, aangrijpende verhalen en onwaarschijnlijke overeenkomsten. De zeester en de spin betoogt dat organisaties uiteenvallen in twee categorieën: de traditionele ‘spinnen’, die een strakke hiërarchie en top-downleiderschap hebben, en de revolutionaire ‘zeesterren’, die vertrouwen op de kracht van samenwerken.

De zeester en de spin verklaart wat er precies gebeurt wanneer zeesterren spinnen aanpakken (zoals de muziekindustrie versus Napster en Kazaa) en laat zien dat gevestigde organisaties en instellingen, van IBM tot de regering van de VS, hiervan leren en de zeesterprincipes inlijven om (weer) succesvol te worden.

De zeester en de spin is een zeldzaam boek dat je kijk op de wereld zal doen veranderen.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Ori Brafman
Uitgever
Lev.
ISBN
9789044960372
Formaat
EPUB met digitaal watermerk
Publicatiedatum
September 2010
Bestandsgrootte
680744 bytes Kb
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
133