De wolven namen alles mee

Op zoek naar de door de nazi's geroofde kunstverzameling van mijn familie

Prijs € 27,99

Uitverkocht

Ook beschikbaar als:

Simon Goodman

Hardback | November 2015 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

In De wolven namen alles mee gaat Simon ­Goodman op zoek naar zijn bijzondere familie­geschiedenis. In 1994 overlijdt zijn tachtigjarige vader tijdens een vakantie. Uit zijn nagelaten ­papieren blijkt dat hij een groot deel van zijn ­leven bezig is geweest de door de nazi’s gestolen kunstcollectie van de familie weer bij elkaar te krijgen. Voor Goodman is het de aanleiding om de geschiedenis van de familie te onderzoeken: hoe kwam de familie aan al die kunst, overleefden alle familieleden de oorlog en hoe kwamen ze in Nederland en Amerika terecht? Naast de verschrikkelijke lotgevallen van de familie beschrijft Goodman ook de geschiedenis van de enorme kunstcollectie. Hier ontpopt Goodman zich als een ware detective; hij gaat de wereld over en probeert op allerlei plekken belangrijke ­familiebezittingen terug te krijgen. Elk kunstwerk dat hij terugvindt, is voor hem een genoegdoening op de zo smadelijke geschiedenis.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Simon Goodman
Uitgever
J.M. Meulenhoff
ISBN
9789029091114
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
November 2015
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
368

Beschrijving

In De wolven namen alles mee gaat Simon ­Goodman op zoek naar zijn bijzondere familie­geschiedenis. In 1994 overlijdt zijn tachtigjarige vader tijdens een vakantie. Uit zijn nagelaten ­papieren blijkt dat hij een groot deel van zijn ­leven bezig is geweest de door de nazi’s gestolen kunstcollectie van de familie weer bij elkaar te krijgen. Voor Goodman is het de aanleiding om de geschiedenis van de familie te onderzoeken: hoe kwam de familie aan al die kunst, overleefden alle familieleden de oorlog en hoe kwamen ze in Nederland en Amerika terecht?

Naast de verschrikkelijke lotgevallen van de familie beschrijft Goodman ook de geschiedenis van de enorme kunstcollectie. Hier ontpopt Goodman zich als een ware detective; hij gaat de wereld over en probeert op allerlei plekken belangrijke ­familiebezittingen terug te krijgen. Elk kunstwerk dat hij terugvindt, is voor hem een genoegdoening op de zo smadelijke geschiedenis.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Simon Goodman
Uitgever
J.M. Meulenhoff
ISBN
9789029091114
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
November 2015
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
368