De wisselwerking tussen civiel en fiscaal recht

Prijs € 121,00

Niet beschikbaar

Ook beschikbaar als:

G.G.B. Boelens

Paperback | December 2015 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

In de fiscaal-notariƫle praktijk zijn flexibele testamentvormen ontwikkeld waarin het legaat een centrale rol speelt om erfbelasting te kunnen besparen. Het legaat, de wisselwerking tussen civiel en fiscaal recht onderzoekt wat de civielrechtelijke grenzen van het legaat zijn, gelet op die flexibele testamentvormen, en wat de betekenis is van dergelijke structuren onder het regime van de in 2010 vernieuwde Successiewet. Daarbij wordt aandacht besteed aan de vraag of de toepassing van deze structuren in de praktijk wenselijk is en of de wetgever in de Successiewet is doorgeschoten met het bestrijden van (in zijn ogen) onwenselijke structuren. In dat kader worden er aanbevelingen gedaan aan de wetgever voor een nieuw artikel 10a in de Successiewet. Het boek geeft daarnaast een goed overzicht van de rechtsfiguren legaat en testamentaire last, waarbij (ook) de ontwikkeling van die rechtsfiguren onder het Romeinse recht, onder het Burgerlijk Wetboek 1838 en onder de voorloper van de Successiewet 1956 wordt besproken.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
G.G.B. Boelens
Uitgever
Wolters Kluwer Nederland B.V.
ISBN
9789013133868
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
December 2015
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig

Beschrijving

In de fiscaal-notariƫle praktijk zijn flexibele testamentvormen ontwikkeld waarin het legaat een centrale rol speelt om erfbelasting te kunnen besparen. Het legaat, de wisselwerking tussen civiel en fiscaal recht onderzoekt wat de civielrechtelijke grenzen van het legaat zijn, gelet op die flexibele testamentvormen, en wat de betekenis is van dergelijke structuren onder het regime van de in 2010 vernieuwde Successiewet. Daarbij wordt aandacht besteed aan de vraag of de toepassing van deze structuren in de praktijk wenselijk is en of de wetgever in de Successiewet is doorgeschoten met het bestrijden van (in zijn ogen) onwenselijke structuren. In dat kader worden er aanbevelingen gedaan aan de wetgever voor een nieuw artikel 10a in de Successiewet.

Het boek geeft daarnaast een goed overzicht van de rechtsfiguren legaat en testamentaire last, waarbij (ook) de ontwikkeling van die rechtsfiguren onder het Romeinse recht, onder het Burgerlijk Wetboek 1838 en onder de voorloper van de Successiewet 1956 wordt besproken.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
G.G.B. Boelens
Uitgever
Wolters Kluwer Nederland B.V.
ISBN
9789013133868
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
December 2015
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig