De wetenschap van de huisarts (e-Book)

Prijs € 7,99

Niet beschikbaar

Ook beschikbaar als:

Henk van Weert

Adobe PDF | Maart 2012 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

UvA oratie Geneeskunde van 25 november 2011Internationaal vergelijkend onderzoek laat zien dat een sterke huisartsgeneeskundige discipline zorgt voor een verhoging van de kwaliteit en doelmatigheid van de gezondheidszorg. De volgende kenmerken van de huisarts zijn hiervoor verantwoordelijk: onbeperkte toegankelijkheid, een poortwachtersrol, persoonlijke continuïteit en persoonsgerichte oriëntatie. In het klassieke spreekuur zijn al deze kenmerken zichtbaar. De basis voor een goed spreekuur wordt gevormd door effectieve diagnostiek. Daarom zien we deze kenmerken ook terug in wetenschappelijk onderzoek naar de diagnostiek van de huisarts. Dit onderzoek dient plaats te vinden binnen de huisartspraktijk, omdat het profiel en de hulpvragen van patiënten bij de huisarts verschilt van die in andere echelons. Huisartsen kunnen hierdoor niet zomaar resultaten van wetenschappelijk onderzoek onder patiënten in een ander echelon overnemen. En wat geldt voor onderzoek, geldt ook voor onderwijs.- Henk van Weert is hoogleraar Huisartsgeneeskunde aan het Academisch Medisch Centrum aan de Universiteit van Amsterdam. Daarvoor was hij ruim twintig jaar huisarts en redactielid van een aantal wetenschappelijke tijdschriften; gedurende drie jaar was hij hoofdredacteur van 'Huisarts en Wetenschap', het wetenschappelijk tijdschrift van het Nederlands Huisartsen Genootschap.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Henk van Weert
Uitgever
Vossiuspers UvA
ISBN
9789048516674
Formaat
Adobe PDF
Publicatiedatum
Maart 2012
Bestandsgrootte
1151848 bytes
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
24

Beschrijving

UvA oratie Geneeskunde van 25 november 2011

Internationaal vergelijkend onderzoek laat zien dat een sterke huisartsgeneeskundige discipline zorgt voor een verhoging van de kwaliteit en doelmatigheid van de gezondheidszorg.
De volgende kenmerken van de huisarts zijn hiervoor verantwoordelijk: onbeperkte toegankelijkheid, een poortwachtersrol, persoonlijke continuïteit en persoonsgerichte oriëntatie. In het klassieke spreekuur zijn al deze kenmerken zichtbaar. De basis voor een goed spreekuur wordt gevormd door effectieve diagnostiek. Daarom zien we deze kenmerken ook terug in wetenschappelijk onderzoek naar de diagnostiek van de huisarts.
Dit onderzoek dient plaats te vinden binnen de huisartspraktijk, omdat het profiel en de hulpvragen van patiënten bij de huisarts verschilt van die in andere echelons. Huisartsen kunnen hierdoor niet zomaar resultaten van wetenschappelijk onderzoek onder patiënten in een ander echelon overnemen. En wat geldt voor onderzoek, geldt ook voor onderwijs.

- Henk van Weert is hoogleraar Huisartsgeneeskunde aan het Academisch Medisch Centrum aan de Universiteit van Amsterdam. Daarvoor was hij ruim twintig jaar huisarts en redactielid van een aantal wetenschappelijke tijdschriften; gedurende drie jaar was hij hoofdredacteur van 'Huisarts en Wetenschap', het wetenschappelijk tijdschrift van het Nederlands Huisartsen Genootschap.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Henk van Weert
Uitgever
Vossiuspers UvA
ISBN
9789048516674
Formaat
Adobe PDF
Publicatiedatum
Maart 2012
Bestandsgrootte
1151848 bytes Kb
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
24