De wannseeconferentie (e-Book)

De weg naar de Endlösung

Prijs € 14,99

Niet beschikbaar

Ook beschikbaar als:

Peter Longerich

EPUB met digitaal watermerk | Januari 2018 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Hoe in minder dan twee uur het lot van de Joden werd bepaald Op 20 januari 1942 kwamen vijftien hooggeplaatste vertegenwoordigers van het nationaalsocialisme op uitnodiging van Richard Heydrich bijeen in een villa aan de Wannsee, niet ver van Berlijn. De vergadering betrof de ‘definitieve oplossing’ van het ‘Joodse vraagstuk’. In de notulen is de uiteindelijke beslissing vastgelegd: in totaal zouden elf miljoen mensen worden gedeporteerd naar werkkampen, waar zij zouden worden blootgesteld aan gedwongen arbeid die ze niet geacht werden te overleven. Voor het definitief afrekenen met overlevenden en arbeidsongeschikten werden andere methodes uitgedacht. Een verschrikkelijke beslissing met grote gevolgen voor de Europese Joodse gemeenschap, die in minder dan twee uur werd beklonken. Bevat alle notulen van de Wannseeconferentie, met annotaties van de auteur. Peter Longerich is een vooraanstaand onderzoeker naar de geschiedenis van het nazisme. In dit boek laat hij zien hoe een abstracte intentie om de Joden te vernietigen zich ontwikkelde tot een nauwkeurig en systematisch programma. De Wannseeconferentie is van groot belang geweest binnen de context van de Holocaust.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Peter Longerich
Uitgever
Spectrum
ISBN
9789000358861
Formaat
EPUB met digitaal watermerk
Publicatiedatum
Januari 2018
Bestandsgrootte
5970346 bytes
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
216

Beschrijving

Hoe in minder dan twee uur het lot van de Joden werd bepaald

Op 20 januari 1942 kwamen vijftien hooggeplaatste vertegenwoordigers van het nationaalsocialisme op uitnodiging van Richard Heydrich bijeen in een villa aan de Wannsee, niet ver van Berlijn. De vergadering betrof de ‘definitieve oplossing’ van het ‘Joodse vraagstuk’. In de notulen is de uiteindelijke beslissing vastgelegd: in totaal zouden elf miljoen mensen worden gedeporteerd naar werkkampen, waar zij zouden worden blootgesteld aan gedwongen arbeid die ze niet geacht werden te overleven. Voor het definitief afrekenen met overlevenden en arbeidsongeschikten werden andere methodes uitgedacht. Een verschrikkelijke beslissing met grote gevolgen voor de Europese Joodse gemeenschap, die in minder dan twee uur werd beklonken.

Bevat alle notulen van de Wannseeconferentie, met annotaties van de auteur.

Peter Longerich is een vooraanstaand onderzoeker naar de geschiedenis van het nazisme. In dit boek laat hij zien hoe een abstracte intentie om de Joden te vernietigen zich ontwikkelde tot een nauwkeurig en systematisch programma. De Wannseeconferentie is van groot belang geweest binnen de context van de Holocaust.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Peter Longerich
Uitgever
Spectrum
ISBN
9789000358861
Formaat
EPUB met digitaal watermerk
Publicatiedatum
Januari 2018
Bestandsgrootte
5970346 bytes Kb
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
216