De wanhoopsdaad (e-Book)

hoe een zeventienjarige jongen de kristallnacht ontketende

Prijs € 9,99
Download direct dit e-Book
Ook beschikbaar als:
Deze titel komt in aanmerking voor

Sidney Smeets

EPUB met digitaal watermerk | November 2013 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Op 7 november 1938 verneemt de zeventienjarige, illegaal in Parijs verblijvende Herschel Grynszpan dat zijn zus samen met duizenden andere Pools-Duitse Joden door de nazis is gedeporteerd. Samen met haar familie bevindt ze zich in erbarmelijke omstandigheden aan de Poolse grens. Radeloos koopt Grynszpan een pistool, loopt de Duitse ambassade binnen en schiet een jonge Duitse diplomaat neer, Ernst vom Rath. Diens dood twee dagen later is de aanleiding tot de Kristallnacht. Aan de hand van uitvoerig archiefonderzoek naar onder meer de originele Franse en Duitse rechtbankverslagen en na diepgaande studie van de dagboeken van Joseph Goebbels vertelt Sidney Smeets het ware verhaal over het roerige leven van de jonge moordenaar. Op meesterlijke wijze beschrijft hij hoe het noodlot Herschel Grynszpan in zijn greep krijgt als de raderen van de nationaalsocialistische propagandamachine gaan draaien en hoe het Grynszpan uiteindelijk lukt om het beoogde showproces tegen hem tot staan te brengen ten koste van zichzelf.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Sidney Smeets
Uitgever
Balans
ISBN
9789460037238
Formaat
EPUB met digitaal watermerk
Publicatiedatum
November 2013
Bestandsgrootte
4505001 bytes
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
252

Beschrijving

Op 7 november 1938 verneemt de zeventienjarige, illegaal in Parijs verblijvende Herschel Grynszpan dat zijn zus samen met duizenden andere Pools-Duitse Joden door de nazis is gedeporteerd. Samen met haar familie bevindt ze zich in erbarmelijke omstandigheden aan de Poolse grens. Radeloos koopt Grynszpan een pistool, loopt de Duitse ambassade binnen en schiet een jonge Duitse diplomaat neer, Ernst vom Rath. Diens dood twee dagen later is de aanleiding tot de Kristallnacht.

Aan de hand van uitvoerig archiefonderzoek naar onder meer de originele Franse en Duitse rechtbankverslagen en na diepgaande studie van de dagboeken van Joseph Goebbels vertelt Sidney Smeets het ware verhaal over het roerige leven van de jonge moordenaar. Op meesterlijke wijze beschrijft hij hoe het noodlot Herschel Grynszpan in zijn greep krijgt als de raderen van de nationaalsocialistische propagandamachine gaan draaien en hoe het Grynszpan uiteindelijk lukt om het beoogde showproces tegen hem tot staan te brengen ten koste van zichzelf.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Sidney Smeets
Uitgever
Balans
ISBN
9789460037238
Formaat
EPUB met digitaal watermerk
Publicatiedatum
November 2013
Bestandsgrootte
4505001 bytes Kb
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
252