De vrouw die vluchtte (e-Book)

Prijs € 10,99

Niet beschikbaar

Ook beschikbaar als:

Anaïs Barbeau-Lavalette

EPUB met digitaal watermerk | Mei 2018 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Anaïs Barbeau-Lavalette heeft haar moeders moeder, Suzanne, nooit gekend. Om te achterhalen waarom haar grootmoeder haar man en twee jonge kinderen verliet en om Suzannes leven te reconstrueren, huurt ze een privédetective in.De vrouw die vluchtte is een intrigerend portret van Suzanne, die opgroeide tijdens de crisis van de jaren dertig, lid was van een invloedrijke groep dissidente kunstenaars, onvermoeibaar streed voor vrouwenemancipatie en met gevaar voor eigen leven deelnam aan de Amerikaanse burgerrechtenbeweging. We volgen haar gedurende 85 jaar, van Montréal naar New York naar Brussel, van minnaar naar minnares naar minnaar, via een abortus, alcoholisme, boeddhisme en een inrichting, en ontrafelen zo een vrouwenleven in de marge van de geschiedenis. Bovenal toont De vrouw die vluchtte de zoektocht van een kleindochter naar haar verleden, in een poging dat te begrijpen.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Anaïs Barbeau-Lavalette
Uitgever
Querido
ISBN
9789021408606
Formaat
EPUB met digitaal watermerk
Publicatiedatum
Mei 2018
Bestandsgrootte
1132068 bytes
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
332

Beschrijving

Anaïs Barbeau-Lavalette heeft haar moeders moeder, Suzanne, nooit gekend. Om te achterhalen waarom haar grootmoeder haar man en twee jonge kinderen verliet en om Suzannes leven te reconstrueren, huurt ze een privédetective in.
De vrouw die vluchtte is een intrigerend portret van Suzanne, die opgroeide tijdens de crisis van de jaren dertig, lid was van een invloedrijke groep dissidente kunstenaars, onvermoeibaar streed voor vrouwenemancipatie en met gevaar voor eigen leven deelnam aan de Amerikaanse burgerrechtenbeweging. We volgen haar gedurende 85 jaar, van Montréal naar New York naar Brussel, van minnaar naar minnares naar minnaar, via een abortus, alcoholisme, boeddhisme en een inrichting, en ontrafelen zo een vrouwenleven in de marge van de geschiedenis. Bovenal toont De vrouw die vluchtte de zoektocht van een kleindochter naar haar verleden, in een poging dat te begrijpen.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Anaïs Barbeau-Lavalette
Uitgever
Querido
ISBN
9789021408606
Formaat
EPUB met digitaal watermerk
Publicatiedatum
Mei 2018
Bestandsgrootte
1132068 bytes Kb
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
332