De tuin van de blinde

roman

Prijs € 21,95

Uitverkocht

Ook beschikbaar als:

Nadeem Aslam

Paperback | Mei 2013 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Na de aanslagen op de Twin Towers en de inval van westerse troepen in Afghanistan besluiten de Pakistaanse pleegbroers Jeo en Mikal heimelijk naar dat land te gaan, niet om er te gaan vechten, maar om de gewonden te helpen. Maar het lot beschikt anders: Jeo wordt snel gedood tijdens een bloedbad. Mikal overleeft en begint een gevaarlijke zoektocht naar zijn broer, onwetend van zijn dood. Maar Mikals diepste wens is naar huis terug te keren, naar de vrouw op wie hij verliefd is, naar de vrouw die verliefd op hem is: de vrouw van Jeo. Zij wacht op hem in de tuin van zijn blinde vader, vol vertrouwen dat hij nog leeft. De blinde man zelf wordt gekweld door de fouten die hij in zijn leven heeft gemaakt in naam van 'de islam' en zijn vaderland.'De tuin van de blinde' is een indrukwekkend verhaal, een moderne odyssee van een man die liefde zoekt maar voor wie het lot anders beschikt. Nadeem Aslam schets een wereld waarin de scheidslijn tussen vriend en vijand kan verdwijnen en waar het verlangen naar 'huis' het grootst van allemaal kan zijn. Zelden gaf een roman zo'n indringend beeld van de tijd waarin wij leven.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Nadeem Aslam
Uitgever
Atlas Contact
ISBN
9789045802855
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Mei 2013
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig

Beschrijving

Na de aanslagen op de Twin Towers en de inval van westerse troepen in Afghanistan besluiten de Pakistaanse pleegbroers Jeo en Mikal heimelijk naar dat land te gaan, niet om er te gaan vechten, maar om de gewonden te helpen. Maar het lot beschikt anders: Jeo wordt snel gedood tijdens een bloedbad. Mikal overleeft en begint een gevaarlijke zoektocht naar zijn broer, onwetend van zijn dood. Maar Mikals diepste wens is naar huis terug te keren, naar de vrouw op wie hij verliefd is, naar de vrouw die verliefd op hem is: de vrouw van Jeo.

Zij wacht op hem in de tuin van zijn blinde vader, vol vertrouwen dat hij nog leeft. De blinde man zelf wordt gekweld door de fouten die hij in zijn leven heeft gemaakt in naam van 'de islam' en zijn vaderland.

'De tuin van de blinde' is een indrukwekkend verhaal, een moderne odyssee van een man die liefde zoekt maar voor wie het lot anders beschikt. Nadeem Aslam schets een wereld waarin de scheidslijn tussen vriend en vijand kan verdwijnen en waar het verlangen naar 'huis' het grootst van allemaal kan zijn. Zelden gaf een roman zo'n indringend beeld van de tijd waarin wij leven.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Nadeem Aslam
Uitgever
Atlas Contact
ISBN
9789045802855
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Mei 2013
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig