De traumasensitieve school - nieuwe editie (e-Book)

Anders kijken naar gedrag

Prijs € 27,99
Download direct dit e-Book
Ook beschikbaar als:

Anton Horeweg

EPUB met digitaal watermerk | Juni 2024 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

In onze scholen lopen veel meer kinderen met een traumatische ervaring rond dan we dachten, in elke klas gemiddeld één. Een ongeluk, vechtscheiding, het verlies van een ouder, emotionele of fysieke verwaarlozing of mishandeling: als kinderen een ingrijpende gebeurtenis meemaken, kan dat tot trauma leiden. Met kennis van zaken en grote empathie schetst de auteur het gedrag van kinderen die aan mishandeling blootstaan en hoe gemakkelijk je als leraar hun gedrag verkeerd kunt interpreteren. In dit praktische boek bekijken hoe we door middel van een whole-child-approach traumasensitief onderwijs kunnen geven. Een vorm van kijken naar gedrag en leren die goed is voor àlle kinderen.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Anton Horeweg
Uitgever
Lannoo Campus
ISBN
9789401429658
Formaat
EPUB met digitaal watermerk
Publicatiedatum
Juni 2024
Bestandsgrootte
3710357 bytes
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
320

Beschrijving

In onze scholen lopen veel meer kinderen met een traumatische ervaring rond dan we dachten, in elke klas gemiddeld één. Een ongeluk, vechtscheiding, het verlies van een ouder, emotionele of fysieke verwaarlozing of mishandeling: als kinderen een ingrijpende gebeurtenis meemaken, kan dat tot trauma leiden.

Met kennis van zaken en grote empathie schetst de auteur het gedrag van kinderen die aan mishandeling blootstaan en hoe gemakkelijk je als leraar hun gedrag verkeerd kunt interpreteren.

In dit praktische boek bekijken hoe we door middel van een whole-child-approach traumasensitief onderwijs kunnen geven. Een vorm van kijken naar gedrag en leren die goed is voor àlle kinderen.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Anton Horeweg
Uitgever
Lannoo Campus
ISBN
9789401429658
Formaat
EPUB met digitaal watermerk
Publicatiedatum
Juni 2024
Bestandsgrootte
3710357 bytes Kb
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
320