De tovenaar en de dominee

over de verschijning van God

Prijs € 21,99

Uitverkocht

Ook beschikbaar als:

Henk Vreekamp

Paperback | Juli 2010 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

De verschijning van God is een mysterie. Uitgerekend dit mysterie loopt voortdurend gevaar bekneld te raken tussen oude mythische verhalen aan de ene en eigentijdse mystieke ervaringen aan de andere kant.Het is dan ook bij uitstek de roeping van de kerk, zigzaggend tussen trendgevoelige spiritualiteit en beproefde vormen van magie, het geheim van Gods verschijning opening te bieden. Daarvoor is nodig dat die kerk grondige kennis heeft van haar eigen heidense afkomst. Tegelijkertijd is zij in dit eerbiedigen van het mysterie van openbaring nauw verbonden met Israël.In De tovenaar en de dominee staat de tovenaar voor het heidendom dat zich blijft presenteren in aloude mythen en gloednieuwe mystiek. De roeping van de dominee is het christelijk mysterie te bewaken. Hun dorp is de geboorteplek van de auteur; deze keert daarheen terug en speurt in en rond de kerk van zijn jonge jaren naar sporen van openbaring. Die terugkeer betekent een afscheid van de bestaande kerk. Maar dan ontdekt hij tot zijn grote verrassing hoe de verschijning van God een mysterie is. * Hoe overleeft de kerk het moderne heidendom

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Henk Vreekamp
Uitgever
KokBoekencentrum Non-Fictie
ISBN
9789023924432
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Juli 2010
Categorie
Overig
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
318

Beschrijving

De verschijning van God is een mysterie. Uitgerekend dit mysterie loopt voortdurend gevaar bekneld te raken tussen oude mythische verhalen aan de ene en eigentijdse mystieke ervaringen aan de andere kant.

Het is dan ook bij uitstek de roeping van de kerk, zigzaggend tussen trendgevoelige spiritualiteit en beproefde vormen van magie, het geheim van Gods verschijning opening te bieden. Daarvoor is nodig dat die kerk grondige kennis heeft van haar eigen heidense afkomst. Tegelijkertijd is zij in dit eerbiedigen van het mysterie van openbaring nauw verbonden met Israël.

In De tovenaar en de dominee staat de tovenaar voor het heidendom dat zich blijft presenteren in aloude mythen en gloednieuwe mystiek. De roeping van de dominee is het christelijk mysterie te bewaken. Hun dorp is de geboorteplek van de auteur; deze keert daarheen terug en speurt in en rond de kerk van zijn jonge jaren naar sporen van openbaring. Die terugkeer betekent een afscheid van de bestaande kerk. Maar dan ontdekt hij tot zijn grote verrassing hoe de verschijning van God een mysterie is.

* Hoe overleeft de kerk het moderne heidendom

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Henk Vreekamp
Uitgever
KokBoekencentrum Non-Fictie
ISBN
9789023924432
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Juli 2010
Categorie
Overig
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
318