De tijd, het schrift, het verschil

filosofisch testament

Prijs € 19,95

Uitverkocht

Ook beschikbaar als:

Samuel IJsseling

Paperback | September 2015 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Samuel IJsseling bracht het Franse denken naar Nederland en Vlaanderen. Hij was in staat dat denken, dat voor ondoordringbaar doorgaat, in mensentaal uit te leggen. Denken is geen kwestie van theorie, van boven de werkelijkheid gaan wroeten in de taal, in de boeken, in dialoog.In dit boek vóélt de lezer hoe het aloude ideaal van eeuwige, zuiver begrippelijke en op één principe gestoelde filosofie door de praktijk van het denken zelf wordt aangetast. Eerst legt de auteur telkens enkele ogenschijnlijk triviale weetjes samen, over gangbare betekenissen van tijd, schrift, verschil. Bijna ongemerkt komen die begrippen dan los uit hun 'dagelijksheid' en plots wandelt u mee op een fascinerend denkpad.Samuel IJsseling (1932-2015) was van 1969 tot 1997 hoogleraar filosofie aan de KU Leuven. Hij promoveerde op Heidegger en introduceerde het postmodernisme in de Lage Landen. Baanbrekende werken schreef hij over Heideggers latere denken, filosofie en retoriek, en over de betekenis van Griekse godenverhalen.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Samuel IJsseling
Uitgever
Klement, Uitgeverij
ISBN
9789086871728
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
September 2015
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
112

Beschrijving

Samuel IJsseling bracht het Franse denken naar Nederland en Vlaanderen. Hij was in staat dat denken, dat voor ondoordringbaar doorgaat, in mensentaal uit te leggen. Denken is geen kwestie van theorie, van boven de werkelijkheid gaan wroeten in de taal, in de boeken, in dialoog.

In dit boek vóélt de lezer hoe het aloude ideaal van eeuwige, zuiver begrippelijke en op één principe gestoelde filosofie door de praktijk van het denken zelf wordt aangetast. Eerst legt de auteur telkens enkele ogenschijnlijk triviale weetjes samen, over gangbare betekenissen van tijd, schrift, verschil. Bijna ongemerkt komen die begrippen dan los uit hun 'dagelijksheid' en plots wandelt u mee op een fascinerend denkpad.


Samuel IJsseling (1932-2015) was van 1969 tot 1997 hoogleraar filosofie aan de KU Leuven. Hij promoveerde op Heidegger en introduceerde het postmodernisme in de Lage Landen. Baanbrekende werken schreef hij over Heideggers latere denken, filosofie en retoriek, en over de betekenis van Griekse godenverhalen.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Samuel IJsseling
Uitgever
Klement, Uitgeverij
ISBN
9789086871728
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
September 2015
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
112