De straatvechter (e-Book)

mijn verhaal

Prijs € 12,99
Download direct dit e-Book
Ook beschikbaar als:

Robert Moszkowicz

EPUB met digitaal watermerk | Februari 2014 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Openhartige en spraakmakende biografie van Robert Moszkowicz   Hij is een Moszkowicz; en misschien wel de meest briljante van allemaal. Robert Moszkowicz bouwde meerdere goedlopende advocatenpraktijken op en wordt geroemd om zijn juridische kennis. Toch kent zijn leven ook diepe dalen. In De straatvechter vertelt hij zijn verhaal. Over het faillissement van zijn kantoor, zijn vier echtgenotes en dertien kinderen (waarvan er vier zijn overleden) en zijn strijd tegen een heroïneverslaving. Uiteraard komt ook het roemruchte juristengeslacht Moszkowicz aan bod. Voor het eerst krijgen we een blik achter de schermen van deze disfunctionele familie. Denk aan de trucjes die zijn broer Bram heeft uitgehaald, de boter op het hoofd van de Orde van Advocaten en alle manieren waarop Moszkowicz’ vakgenoten hun inkomsten kunstmatig vergroten met medeweten van de rechtbanken. De straatvechter zal voor de nodige opschudding zorgen in de juridische wereld – om over de familie Moszkowicz maar te zwijgen.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Robert Moszkowicz
Uitgever
Spectrum
ISBN
9789000334902
Formaat
EPUB met digitaal watermerk
Publicatiedatum
Februari 2014
Bestandsgrootte
2132228 bytes
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
236

Beschrijving

Openhartige en spraakmakende biografie van Robert Moszkowicz

 

Hij is een Moszkowicz; en misschien wel de meest briljante van allemaal. Robert Moszkowicz bouwde meerdere goedlopende advocatenpraktijken op en wordt geroemd om zijn juridische kennis. Toch kent zijn leven ook diepe dalen. In De straatvechter vertelt hij zijn verhaal. Over het faillissement van zijn kantoor, zijn vier echtgenotes en dertien kinderen (waarvan er vier zijn overleden) en zijn strijd tegen een heroïneverslaving.

Uiteraard komt ook het roemruchte juristengeslacht Moszkowicz aan bod. Voor het eerst krijgen we een blik achter de schermen van deze disfunctionele familie. Denk aan de trucjes die zijn broer Bram heeft uitgehaald, de boter op het hoofd van de Orde van Advocaten en alle manieren waarop Moszkowicz’ vakgenoten hun inkomsten kunstmatig vergroten met medeweten van de rechtbanken. De straatvechter zal voor de nodige opschudding zorgen in de juridische wereld – om over de familie Moszkowicz maar te zwijgen.

20-apr-2014

Linda Hilgers

Een kijkje in het Moszkowicz imperium!

Robert Moszkowicz zet met dit boek zijn levensverhaal op papier. Je krijgt een blik achter de schermen van deze bijzondere familie. Zijn vader Max Moszkowicz overleeft als enige, als 16-jarige jongen, Auschwitz. Hierdoor worden de vier jongens, Max junior, David, Robert en Bram heel streng opgevoed. Binnen het gezin is Robert het zwarte schaap. Op 22-jarige leeftijd wordt Robert de jongste advocaat van Nederland. Hij start twee goedlopende advocatenkantoren in Roermond en Sittard. Tijdens zijn eerste huwelijk wordt hij verliefd op een aan heroine verslaafde vrouw en raakt hij zelf verslaafd en gaan zijn kantoren failliet. Ook verliest hij een kind in dit huwelijk. Zijn vader onterft hem. Na een gevangenisstraf mag hij geen strafpleiter meer zijn en start hij een advocatenkantoor in belastingrecht in Nieuwegein. Zijn derde huwelijk is met de Marokkaanse Bouchra, in dit huwelijk verliest hij een tweeling en een zoontje. Tijdens het verwerken van dit verdriet, komen er klachten bij de Raad van Discipline, waar de deken mr. B. ten Doesschate eist dat Robert Moszkowicz geschrapt dient te worden van het tableau, zodat hij niet meer als advocaat kan werken. Een heel open boek over deze bijzondere familie waar veel geld verdient wordt maar ook veel persoonlijk leed gedragen wordt.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Robert Moszkowicz
Uitgever
Spectrum
ISBN
9789000334902
Formaat
EPUB met digitaal watermerk
Publicatiedatum
Februari 2014
Bestandsgrootte
2132228 bytes Kb
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
236