De stoeterij van Europa (e-Book)

De Coburgs en hun klim naar de macht

Prijs € 9,99
Download direct dit e-Book
Ook beschikbaar als:

Jan Van den Berghe

EPUB met digitaal watermerk | Januari 2015 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Jan van den Berghe beschrijft de manoeuvres van Europas meest succesvolle dynastieCoburg. Eeuwenlang was het een onbeduidend vorstendom, maar de ridders van Coburg brandden van ambitie. Hun opmars begon met enkele wapenfeiten in de achttiende eeuw. Al gauw ontdekten zij echter dat macht en aanzien veel makkelijker aan het altaar te sprokkelen vielen. Dankzij een uitgebalanceerde zij het op emotioneel vlak vaak rampzalige huwelijkspolitiek infiltreerden de Coburgs in de huizen van Hohenzollern, Hannover, Romanov en Habsburg en manoeuvreerden ze hun familieleden op talloze tronen: van Engeland tot Portugal, van Bulgarije tot Mexico. Vooral Leopold, de eerste koning der Belgen, toonde zich een meesterlijke matchmaker en strateeg.In De stoeterij van Europa vertelt Jan van den Berghe een verhaal vol kleurrijke personages, politieke manoeuvres en sappige intriges. Was het huis van Coburg een datingbureau voor gekroonde hoofden of, zoals Otto von Bismarck het beschreef, een stoeterij? Een ding staat vast: zonder hen had Europa er vandaag heel anders uitgezien.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Jan Van den Berghe
Uitgever
Bezige Bij b.v., Uitgeverij De
ISBN
9789460423031
Formaat
EPUB met digitaal watermerk
Publicatiedatum
Januari 2015
Bestandsgrootte
5553585 bytes
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
551

Beschrijving

Jan van den Berghe beschrijft de manoeuvres van Europas meest succesvolle dynastie

Coburg. Eeuwenlang was het een onbeduidend vorstendom, maar de ridders van Coburg brandden van ambitie. Hun opmars begon met enkele wapenfeiten in de achttiende eeuw. Al gauw ontdekten zij echter dat macht en aanzien veel makkelijker aan het altaar te sprokkelen vielen. Dankzij een uitgebalanceerde zij het op emotioneel vlak vaak rampzalige huwelijkspolitiek infiltreerden de Coburgs in de huizen van Hohenzollern, Hannover, Romanov en Habsburg en manoeuvreerden ze hun familieleden op talloze tronen: van Engeland tot Portugal, van Bulgarije tot Mexico. Vooral Leopold, de eerste koning der Belgen, toonde zich een meesterlijke matchmaker en strateeg.

In De stoeterij van Europa vertelt Jan van den Berghe een verhaal vol kleurrijke personages, politieke manoeuvres en sappige intriges. Was het huis van Coburg een datingbureau voor gekroonde hoofden of, zoals Otto von Bismarck het beschreef, een stoeterij? Een ding staat vast: zonder hen had Europa er vandaag heel anders uitgezien.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Jan Van den Berghe
Uitgever
Bezige Bij b.v., Uitgeverij De
ISBN
9789460423031
Formaat
EPUB met digitaal watermerk
Publicatiedatum
Januari 2015
Bestandsgrootte
5553585 bytes Kb
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
551