De stem van de stilte

Prijs € 14,99

Uitverkocht

Ook beschikbaar als:

Tom Zwaenepoel

Hardback | Maart 2014 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Prachtige bloemlezing met inspirerende teksten over de stilte 'Een gedicht bestaat niet alleen uit woorden, het bestaat uit woorden en hun stilte.' - Martinus Nijhoff'Stilte is geen doel op zich', zegt psychiater Dirk De Wachter. 'Maar het is wel een noodzakelijke basis om contact te maken met jezelf en anderen.' Deze rijke bloemlezing toont aan hoe de stilte op alle momenten van het leven een onmisbaar basisingrediƫnt is.Stilte onder woorden brengen lijkt een paradox. En toch slagen sommige fijne geesten erin om haar op een rake manier te typeren. Als lezer voel je een dankbare herkenning.Een reeks korte fragmenten, gedichten, citaten over de stilte, van bekende enminder bekende schrijvers, dichters, politici. De teksten zijn gegroepeerd rond verschillende thema's: eenzaamheid, dood, literatuur, geluk, hart, liefde, meditatie, muziek.... Een mooi cadeauboek voor wie graag stilstaat bij het leven.Tom Zwaenepoel doceert aan de abdijschool van Zevenkerken, is verbondenaan de Universiteit van Gent en Bayreuth en geeft Erasmus-gastlezingen in Oulu (Finland). Behalve wetenschappelijke studies over de Duitse media schrijft hij artikelen over religieuze, sociale en culturele thema's.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Tom Zwaenepoel
Uitgever
Lannoo
ISBN
9789401415521
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
Maart 2014
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
160

Beschrijving

Prachtige bloemlezing met inspirerende teksten over de stilte 'Een gedicht bestaat niet alleen uit woorden, het bestaat uit woorden en hun stilte.' - Martinus Nijhoff

'Stilte is geen doel op zich', zegt psychiater Dirk De Wachter. 'Maar het is wel een noodzakelijke basis om contact te maken met jezelf en anderen.' Deze rijke bloemlezing toont aan hoe de stilte op alle momenten van het leven een onmisbaar basisingrediƫnt is.
Stilte onder woorden brengen lijkt een paradox. En toch slagen sommige fijne geesten erin om haar op een rake manier te typeren. Als lezer voel je een dankbare herkenning.

Een reeks korte fragmenten, gedichten, citaten over de stilte, van bekende en
minder bekende schrijvers, dichters, politici. De teksten zijn gegroepeerd rond verschillende thema's: eenzaamheid, dood, literatuur, geluk, hart, liefde, meditatie, muziek.... Een mooi cadeauboek voor wie graag stilstaat bij het leven.

Tom Zwaenepoel doceert aan de abdijschool van Zevenkerken, is verbonden
aan de Universiteit van Gent en Bayreuth en geeft Erasmus-gastlezingen in Oulu (Finland). Behalve wetenschappelijke studies over de Duitse media schrijft hij artikelen over religieuze, sociale en culturele thema's.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Tom Zwaenepoel
Uitgever
Lannoo
ISBN
9789401415521
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
Maart 2014
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
160