De soigneur (e-Book)

Het koersleven van de man achter de successen van Cancellara, Contador, Fuglslang, Van Moorsel en Groenewegen.

Prijs € 0,00

Niet beschikbaar

Ook beschikbaar als:

Geert van Diepen, Kees de Jong

EPUB met digitaal watermerk | Juni 2019 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

In het kielzog van de koers in De soigneur, de unieke wielermemoires van Geert van Diepen, doet voor het eerst een soigneur van wereldformaat een boekje open over het leven achter de koers. In zijn dertigjarige loopbaan bij het profpeloton begeleidde Geert van Diepen onder andere Leontien van Moorsel, Erik Breukink, Alberto Contador, Andy Schleck, Fabian Cancellara, Tyler Hamilton en Dylan Groenewegen. Soigneurs spelen een onmisbare rol in het wielrennen en zijn de onzichtbare spin in het web van elke wielerploeg: ze regelen de voedselbevoorrading, staan langs de kant met proviand, masseren de stramme benen na de finish en zorgen voor voldoende slaapplekken in de hotels. Om hun renners van dienst te kunnen zijn in het heetst van de strijd moeten ze beschikken over stalen zenuwen, een luisterend oor en verzegelde lippen – want, ja, als soigneur zie en hoor je soms dingen die het daglicht moeilijk kunnen verdragen.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Geert van Diepen, Kees de Jong
Uitgever
Ambo|Anthos
ISBN
9789026348112
Formaat
EPUB met digitaal watermerk
Publicatiedatum
Juni 2019
Bestandsgrootte
9524758 bytes
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
129

Beschrijving

In het kielzog van de koers in De soigneur, de unieke wielermemoires van Geert van Diepen, doet voor het eerst een soigneur van wereldformaat een boekje open over het leven achter de koers.

In zijn dertigjarige loopbaan bij het profpeloton begeleidde Geert van Diepen onder andere Leontien van Moorsel, Erik Breukink, Alberto Contador, Andy Schleck, Fabian Cancellara, Tyler Hamilton en Dylan Groenewegen. Soigneurs spelen een onmisbare rol in het wielrennen en zijn de onzichtbare spin in het web van elke wielerploeg: ze regelen de voedselbevoorrading, staan langs de kant met proviand, masseren de stramme benen na de finish en zorgen voor voldoende slaapplekken in de hotels. Om hun renners van dienst te kunnen zijn in het heetst van de strijd moeten ze beschikken over stalen zenuwen, een luisterend oor en verzegelde lippen – want, ja, als soigneur zie en hoor je soms dingen die het daglicht moeilijk kunnen verdragen.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Geert van Diepen, Kees de Jong
Uitgever
Ambo|Anthos
ISBN
9789026348112
Formaat
EPUB met digitaal watermerk
Publicatiedatum
Juni 2019
Bestandsgrootte
9524758 bytes Kb
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
129