De sluipwesp en de leliën (e-Book)

Geloof en ongeloof in de klassieken

Prijs € 7,99
Download direct dit e-Book
Ook beschikbaar als:

Diederik Burgersdijk

EPUB met digitaal watermerk | Maart 2018 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Wat hebben Seneca en Het liedboek voor de kerken met elkaar gemeen? Wat vonden de evangelisten van keizer Augustus? Waarom was Napoleon zo’n fan van Caesar? Is de schepping goed? Dit boek bevat een keur aan studies die de samenhang tussen heidendom en christendom aantonen, en de connectie tussen de oudheid en de nieuwe tijd. Beide zijden van de klassieke medaille zijn vaak nauwelijks van elkaar te onderscheiden. Het christendom dat vanaf de vierde eeuw na Christus in Europa de overhand kreeg, voerde in zijn woelige stroom grote brokken oudheid met zich mee. Toen het christelijke geloof onder de mokerslagen van Darwin dreigde te bezwijken, bleef de klassieke erfenis bestaan. Dit boek gaat over het voortleven van de klassieken, in al dan niet christelijke gedaante.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Diederik Burgersdijk
Uitgever
Athenaeum
ISBN
9789025308605
Formaat
EPUB met digitaal watermerk
Publicatiedatum
Maart 2018
Bestandsgrootte
1220699 bytes
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
188

Beschrijving

Wat hebben Seneca en Het liedboek voor de kerken met elkaar gemeen? Wat vonden de evangelisten van keizer Augustus? Waarom was Napoleon zo’n fan van Caesar? Is de schepping goed?
Dit boek bevat een keur aan studies die de samenhang tussen heidendom en christendom aantonen, en de connectie tussen de oudheid en de nieuwe tijd. Beide zijden van de klassieke medaille zijn vaak nauwelijks van elkaar te onderscheiden. Het christendom dat vanaf de vierde eeuw na Christus in Europa de overhand kreeg, voerde in zijn woelige stroom grote brokken oudheid met zich mee. Toen het christelijke geloof onder de mokerslagen van Darwin dreigde te bezwijken, bleef de klassieke erfenis bestaan. Dit boek gaat over het voortleven van de klassieken, in al dan niet christelijke gedaante.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Diederik Burgersdijk
Uitgever
Athenaeum
ISBN
9789025308605
Formaat
EPUB met digitaal watermerk
Publicatiedatum
Maart 2018
Bestandsgrootte
1220699 bytes Kb
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
188