De school is van iedereen (e-Book)

hoe onderwijs anders kan werken

Prijs € 9,99

Niet beschikbaar

Ook beschikbaar als:

Robert Voorhamme

EPUB met digitaal watermerk | Juli 2012 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Robert Voorhamme schetst een moedig beeld van een groot maatschappelijk probleem. Ons onderwijs zit tussen hamer en aambeeld. Ouders uit de middenklasse zijn bang dat hun kind in een 'slechte' school terechtkomt. Kansarme en allochtone ouders ervaren de school vaak als een uitsluitingsmachine. Beide groepen hebben een acuut gebrek aan vertrouwen in het onderwijs. De feiten spreken die indruk niet tegen. Steeds meer jongeren eindigen hun schoolloopbaan zonder kwalificaties, een ramp voor de samenleving. De democratisering van het onderwijs is stilgevallen. Robert Voorhamme schetst een helder beeld van de situatie en beschrijft hoe de school van de toekomst weer voor iedereen kan werken. Het boek wordt ingeleid door kinder- en jeugdpsychiater Peter Adriaenssens. Het nawoord is van Guy Tegenbos, politiek journalist bij De Standaard en onder meer gespecialiseerd in onderwijsbeleid.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Robert Voorhamme
Uitgever
De Bezige Bij Antwerpen
ISBN
9789460421846
Formaat
EPUB met digitaal watermerk
Publicatiedatum
Juli 2012
Bestandsgrootte
950428 bytes
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
117

Beschrijving

Robert Voorhamme schetst een moedig beeld van een groot maatschappelijk probleem. Ons onderwijs zit tussen hamer en aambeeld. Ouders uit de middenklasse zijn bang dat hun kind in een 'slechte' school terechtkomt. Kansarme en allochtone ouders ervaren de school vaak als een uitsluitingsmachine. Beide groepen hebben een acuut gebrek aan vertrouwen in het onderwijs. De feiten spreken die indruk niet tegen. Steeds meer jongeren eindigen hun schoolloopbaan zonder kwalificaties, een ramp voor de samenleving. De democratisering van het onderwijs is stilgevallen.

Robert Voorhamme schetst een helder beeld van de situatie en beschrijft hoe de school van de toekomst weer voor iedereen kan werken. Het boek wordt ingeleid door kinder- en jeugdpsychiater Peter Adriaenssens. Het nawoord is van Guy Tegenbos, politiek journalist bij De Standaard en onder meer gespecialiseerd in onderwijsbeleid.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Robert Voorhamme
Uitgever
De Bezige Bij Antwerpen
ISBN
9789460421846
Formaat
EPUB met digitaal watermerk
Publicatiedatum
Juli 2012
Bestandsgrootte
950428 bytes Kb
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
117