De Roma

Prijs € 18,95

Uitverkocht

Ook beschikbaar als:

Kemal Rijken

Paperback | Oktober 2012 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

De Sinti en Roma behoren tot de oudste minderheden van Nederland, met een lange geschiedenis van uitsluiting en vervolging. Hoe komt het dat deze groep, door de meesten van ons zigeneurs genoemd, nog altijd zoveel ophef veroorzaakt in onze samenleving? Waarom blijven er zoveel vooroordelen over hen bestaan?In Roma geeft Kemal Rijken een unieke inkijk in de geschiedenis van de Nederlandse zigeuners, van het moment dat de eerste zigeunerwagens ons land binnenkwamen tot aan de mensensmokkel- en verzekeringszaken van 'Roma-koning' Koko Petalo in de jaren zeventig. Maar ook diens zoon Rocca Petalo komt aan bod. Hoe denkt hij over de toekomst van de Roma?Rijken laat hierbij de recentere problemen niet achterwege, zoals die met de Utrechtse Roma-familie Nicolich, en de soms dubieuze rol hierin van de Nederlandse staat.Rijken heeft als eerste journalist het vertrouwen weten te winnen van nagenoeg alle belanghebbenden. Zijn onderzoek levert dan ook onthutsende conclusies op. Roma trekt de laatste sluier weg van deze onbekende, soms onbeminde maar altijd zeer kleurrijke bevolkingsgroep.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Kemal Rijken
Uitgever
Bertram + de Leeuw Uitgevers BV
ISBN
9789461560926
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Oktober 2012
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig

Beschrijving

De Sinti en Roma behoren tot de oudste minderheden van Nederland, met een lange geschiedenis van uitsluiting en vervolging. Hoe komt het dat deze groep, door de meesten van ons zigeneurs genoemd, nog altijd zoveel ophef veroorzaakt in onze samenleving?
Waarom blijven er zoveel vooroordelen over hen bestaan?

In Roma geeft Kemal Rijken een unieke inkijk in de geschiedenis van de Nederlandse zigeuners, van het moment dat de eerste zigeunerwagens ons land binnenkwamen tot aan de mensensmokkel- en verzekeringszaken van 'Roma-koning' Koko Petalo in de jaren zeventig. Maar ook diens zoon Rocca Petalo komt aan bod. Hoe denkt hij over de toekomst van de Roma?
Rijken laat hierbij de recentere problemen niet achterwege, zoals die met de Utrechtse Roma-familie Nicolich, en de soms dubieuze rol hierin van de Nederlandse staat.

Rijken heeft als eerste journalist het vertrouwen weten te winnen van nagenoeg alle belanghebbenden. Zijn onderzoek levert dan ook onthutsende conclusies op.
Roma trekt de laatste sluier weg van deze onbekende, soms onbeminde maar altijd zeer kleurrijke bevolkingsgroep.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Kemal Rijken
Uitgever
Bertram + de Leeuw Uitgevers BV
ISBN
9789461560926
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Oktober 2012
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig