De rol van het geweten (e-Book)

persoonlijke keuzes van leiders in het Nederlandse bedrijfsleven

Prijs € 0,00

Niet beschikbaar

David Vriesendorp, Karin Jironet

EPUB met digitaal watermerk | Oktober 2009 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Wat is de rol van het geweten? Hoe be loedt het leiders in hun werk, en maakt het een verschil binnen de organisatie of in de maatschappij?Vriesendorp en Jironet voerden gesprekken met een aantal leiders van grote Nederlandse bedrijven over de rol van hun geweten in hun functie. Deze leiders spreken uit het hart over het streven aan hun geweten trouw te blijven, over de rol van hun geweten bij de beslissingen die ze nemen, en de daaruit voortvloeiende bijdragen aan een beterfunctioneren van bedrijf en maatschappij.Het geweten blijkt ingebed in een bedrijfs- of landscultuur te zijn, maar uiteindelijk maakt de leider die met zijn of haar persoonlijkheid waar. Het is een zeer krachtige, innerlijke overtuiging die nauwelijks in het openbaar bespro-ken wordt. In de woorden van Rijkman Groenink: 'Als ik voel dat iets niet werkt, maar ik krijg argumenten op tafel waarom het w kan, ben ik toch geneigd te redeneren naar waarom het niet moet.'Een inleidende bespiegeling over het geweten wordt verzorgd door Herman Wijffels, executive director Wereldbank, voormalig voorzitter van de SER.Drs David Vriesendorp was voorheen algemeen directeur van Amnesty International Nederland en directeur van SOS-Kinderdorpen Nederland. Tevens was hij werkzaam in het bedrijfsleven en bij de overheid. Hij is thans directeur van Eb & Vloed, waar ondernemers door het woelige water van het ethisch ondernemen worden geloodst.Dr Karin Jironet is theologe en psychologe. Ze is werkzaam bij De Baak VNO-NCW op het gebied van leiderschapsontwikkeling. Zij is executive coach en auteur van The Image of Spiritual Liberty en The Quest for Unity (in voorbereiding).

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
David Vriesendorp, Karin Jironet
Uitgever
Business Contact
ISBN
9789047001461
Formaat
EPUB met digitaal watermerk
Publicatiedatum
Oktober 2009
Bestandsgrootte
633944 bytes
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
159

Beschrijving

Wat is de rol van het geweten? Hoe be loedt het leiders in hun werk, en maakt het een verschil binnen de organisatie of in de maatschappij?
Vriesendorp en Jironet voerden gesprekken met een aantal leiders van grote Nederlandse bedrijven over de rol van hun geweten in hun functie. Deze leiders spreken uit het hart over het streven aan hun geweten trouw te blijven, over de rol van hun geweten bij de beslissingen die ze nemen, en de daaruit voortvloeiende bijdragen aan een beterfunctioneren van bedrijf en maatschappij.
Het geweten blijkt ingebed in een bedrijfs- of landscultuur te zijn, maar uiteindelijk maakt de leider die met zijn of haar persoonlijkheid waar. Het is een zeer krachtige, innerlijke overtuiging die nauwelijks in het openbaar bespro-ken wordt. In de woorden van Rijkman Groenink: 'Als ik voel dat iets niet werkt, maar ik krijg argumenten op tafel waarom het w kan, ben ik toch geneigd te redeneren naar waarom het niet moet.'
Een inleidende bespiegeling over het geweten wordt verzorgd door Herman Wijffels, executive director Wereldbank, voormalig voorzitter van de SER.
Drs David Vriesendorp was voorheen algemeen directeur van Amnesty International Nederland en directeur van SOS-Kinderdorpen Nederland. Tevens was hij werkzaam in het bedrijfsleven en bij de overheid. Hij is thans directeur van Eb & Vloed, waar ondernemers door het woelige water van het ethisch ondernemen worden geloodst.
Dr Karin Jironet is theologe en psychologe. Ze is werkzaam bij De Baak VNO-NCW op het gebied van leiderschapsontwikkeling. Zij is executive coach en auteur van The Image of Spiritual Liberty en The Quest for Unity (in voorbereiding).

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
David Vriesendorp, Karin Jironet
Uitgever
Business Contact
ISBN
9789047001461
Formaat
EPUB met digitaal watermerk
Publicatiedatum
Oktober 2009
Bestandsgrootte
633944 bytes Kb
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
159