De Rijn

biografie van een rivier

Prijs € 25,99

Uitverkocht

Ook beschikbaar als:

Martin Hendriksma

Hardback | Oktober 2017 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

We hebben allemaal geleerd dat onze nationale rivier de Rijn bij Lobith het land binnenstroomt. Maar waar komt dat machtige water vandaan en wat komt het onderweg zoal tegen? Martin Hendriksma trok van de bron bij de Zwitserse Gotthardpas naar de uitmonding in de Noordzee bij Hoek van Holland. Onderweg verzamelde hij een schat aan verhalen. Van de laatste zalmvisser en de gekrenkte havenbaron tot Rijncomponist Robert Schumann die zich in de rivier wilde verdrinken. Schippers, schilders en soldaten brengen het water tot leven. Samen vertellen ze het levensverhaal van de rivier die de geschiedenis van landen, steden en mensen al sinds de Romeinen bepaalt. In De Rijn toont Martin Hendriksma zich wederom een geboren verteller. Hij schreef een kolkend boek dat door de levendige stijl en de even verrassende als onvergetelijke anekdotes onze kijk op de rivier voor altijd verandert.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Martin Hendriksma
Uitgever
De Geus
ISBN
9789044535167
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
Oktober 2017
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
384

Beschrijving

We hebben allemaal geleerd dat onze nationale rivier de Rijn bij Lobith het land binnenstroomt. Maar waar komt dat machtige water vandaan en wat komt het onderweg zoal tegen? Martin Hendriksma trok van de bron bij de Zwitserse Gotthardpas naar de uitmonding in de Noordzee bij Hoek van Holland. Onderweg verzamelde hij een schat aan verhalen. Van de laatste zalmvisser en de gekrenkte havenbaron tot Rijncomponist Robert Schumann die zich in de rivier wilde verdrinken. Schippers, schilders en soldaten brengen het water tot leven. Samen vertellen ze het levensverhaal van de rivier die de geschiedenis van landen, steden en mensen al sinds de Romeinen bepaalt.

In De Rijn toont Martin Hendriksma zich wederom een geboren verteller. Hij schreef een kolkend boek dat door de levendige stijl en de even verrassende als onvergetelijke anekdotes onze kijk op de rivier voor altijd verandert.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Martin Hendriksma
Uitgever
De Geus
ISBN
9789044535167
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
Oktober 2017
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
384