De Rehaboom

Een methodische aanpak in de sportrevalidatie

Prijs € 61,15

Uitverkocht

Ook beschikbaar als:

Toine van de Goolberg

Paperback | Januari 2018 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

De Rehaboom®, een methodische aanpak in de (sport)revalidatie is een praktische leidraad speciaal voor hersteltrainers,(sport)fysiotherapeuten, trainers en verzorgers. De revalidatieboom, kortweg de Rehaboom, is een unieke manier van revalideren die Toine van de Goolberg als conditie- en hersteltrainer in o.a. de (voetbal)sport met succes heeft geïntroduceerd.Dit boek slaat een brug tussen de (para)medische wereld en de technische staf van een sportclub.Het revalidatiemodel 'De Rehaboom' is een praktisch hulpmiddel bij geprotocolleerde training binnen de revalidatie. Stap voor stap worden de motorische grondeigenschappen snelheid, kracht en uithoudingsvermogen uitgewerkt in relatie tot alle grondvormen van bewegen. Uitgangspunt is de trainingsleer en de inspanningsfysiologie zoals die de laatste jaren in de topsport wordt toegepast; door het trainen van belasting en belastbaarheidwordt herstel en prestatietoename gegarandeerd.De Rehaboom met bijbehorende analyse en praktijkprotocollen biedt veiligheid binnen de revalidatie en geeft de patiënten of geblesseerde sporters hun belastbaarheid terug.Dit model wordt in toenemende mate gebruikt binnen de topsport, breedtesport en ADL (Algemeen Dagelijkse Levensverrichtingen) training. Zowel bij conditieopbouw/belastbaarheidopbouw als bij actieve revalidatie.Via CIOS en ALO is Toine van de Goolberg, als oud-recordhouder en zesvoudig Nederlands kampioen op de 400 meter outdoor en 1x indoor, jarenlang alsbondscoach van de Atletiekunie verantwoordelijk geweest voor de sprint in Nederland. Ook was hij vele jaren werkzaam bij de opleidingen van de Atletiekunie.Als NOC*NSF conditie- en krachttrainer was hij vanaf 2005-2008 werkzaam bij de paralympische selecties volleybal, basketbal, atletiek sprint. Van 2005-2009 conditie- en krachttrainer Alpineskiën en 2008-2009 fysieke trainer voetbal bij NEC. Na de periode 2000-2005 was hij vanaf 2009-2013 weer werkzaam als fysieke trainer bij het 1ste elftal van Feyenoord.Toine van de Goolberg heeft zijn eigen opleidingsinstituut, International Institute for Training, met o.a. de opleidingen Allround Conditie-en Hersteltrainer, Fysieke Trainer Voetbal en Medical Personal Trainer. Hij is docent geweest bij de 'Masteropleiding Physical Therapy in Sports (MPTS) bij Avans+ Breda/NPI (Nederlands Paramedisch Instituut) met de 5 modulen Rehaboom, docent bij de opleiding sportfysiotherapie en beweegprogramma's van het NPI en gastdocent aan de Erasmus Universiteit te Rotterdam.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Toine van de Goolberg
Uitgever
Publish & more
ISBN
9789082535174
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Januari 2018
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig

Beschrijving

De Rehaboom®, een methodische aanpak in de (sport)revalidatie is een praktische leidraad speciaal voor hersteltrainers,(sport)fysiotherapeuten, trainers en verzorgers. De revalidatieboom, kortweg de Rehaboom, is een unieke manier van revalideren die Toine van de Goolberg als conditie- en hersteltrainer in o.a. de (voetbal)sport met succes heeft geïntroduceerd.
Dit boek slaat een brug tussen de (para)medische wereld en de technische staf van een sportclub.
Het revalidatiemodel 'De Rehaboom' is een praktisch hulpmiddel bij geprotocolleerde training binnen de revalidatie. Stap voor stap worden de motorische grondeigenschappen snelheid, kracht en uithoudingsvermogen uitgewerkt in relatie tot alle grondvormen van bewegen. Uitgangspunt is de trainingsleer en de inspanningsfysiologie zoals die de laatste jaren in de topsport wordt toegepast; door het trainen van belasting en belastbaarheid
wordt herstel en prestatietoename gegarandeerd.
De Rehaboom met bijbehorende analyse en praktijkprotocollen biedt veiligheid binnen de revalidatie en geeft de patiënten of geblesseerde sporters hun belastbaarheid terug.
Dit model wordt in toenemende mate gebruikt binnen de topsport, breedtesport en ADL (Algemeen Dagelijkse Levensverrichtingen) training. Zowel bij conditieopbouw/belastbaarheidopbouw als bij actieve revalidatie.

Via CIOS en ALO is Toine van de Goolberg, als oud-recordhouder en zesvoudig Nederlands kampioen op de 400 meter outdoor en 1x indoor, jarenlang als
bondscoach van de Atletiekunie verantwoordelijk geweest voor de sprint in Nederland. Ook was hij vele jaren werkzaam bij de opleidingen van de Atletiekunie.
Als NOC*NSF conditie- en krachttrainer was hij vanaf 2005-2008 werkzaam bij de paralympische selecties volleybal, basketbal, atletiek sprint. Van 2005-2009 conditie- en krachttrainer Alpineskiën en 2008-2009 fysieke trainer voetbal bij NEC. Na de periode 2000-2005 was hij vanaf 2009-2013 weer werkzaam als fysieke trainer bij het 1ste elftal van Feyenoord.
Toine van de Goolberg heeft zijn eigen opleidingsinstituut, International Institute for Training, met o.a. de opleidingen Allround Conditie-en Hersteltrainer, Fysieke Trainer Voetbal en Medical Personal Trainer. Hij is docent geweest bij de 'Masteropleiding Physical Therapy in Sports (MPTS) bij Avans+ Breda/NPI (Nederlands Paramedisch Instituut) met de 5 modulen Rehaboom, docent bij de opleiding sportfysiotherapie en beweegprogramma's van het NPI en gastdocent aan de Erasmus Universiteit te Rotterdam.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Toine van de Goolberg
Uitgever
Publish & more
ISBN
9789082535174
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Januari 2018
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig