De rechten van iedere Nederlander (e-Book)

Prijs € 9,99
Download direct dit e-Book
Ook beschikbaar als:
Deze titel komt in aanmerking voor

Douwe Brongers

EPUB met digitaal watermerk | September 2013 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Welke rechten heb je als Nederlander? Moet je je altijd kunnen identificeren? Als je een abonnement wilt opzeggen, hoe lang moet je dan nog betalen? Mag je als vrouw minder verdienen dan een man voor hetzelfde werk? Waarvoor kan men je betalingsgegevens gebruiken en mag dat zomaar? De Nederlandse wetgeving is voor de meeste mensen helaas moeilijk te begrijpen: de teksten bestaan uit lange zinnen vol vakjargon, met allerlei verwijzingen naar andere wetten of artikelen. Daarom heeft Douwe Brongers, die eerder het succesvolle De wet in gewoon Nederlands schreef, nu voor het eerst de wetteksten waaraan je rechten kunt ontlenen vertaald in begrijpelijk Nederlands. Van de wet op de identificatieplicht tot de wet bescherming persoonsgegevens, van de wet koop op afstand tot de wet productaansprakelijkheid en van de wet gelijke behandeling tot de wet openbaarheid van bestuur.De rechten van iedere Nederlander is bedoeld voor iedereen die zelf, zonder juridische hulp, wil lezen welke rechten hij heeft en begrijpen hoe het recht in elkaar zit.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Douwe Brongers
Uitgever
Balans
ISBN
9789460036743
Formaat
EPUB met digitaal watermerk
Publicatiedatum
September 2013
Bestandsgrootte
1258663 bytes
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
167

Beschrijving

Welke rechten heb je als Nederlander? Moet je je altijd kunnen identificeren? Als je een abonnement wilt opzeggen, hoe lang moet je dan nog betalen? Mag je als vrouw minder verdienen dan een man voor hetzelfde werk? Waarvoor kan men je betalingsgegevens gebruiken en mag dat zomaar?

De Nederlandse wetgeving is voor de meeste mensen helaas moeilijk te begrijpen: de teksten bestaan uit lange zinnen vol vakjargon, met allerlei verwijzingen naar andere wetten of artikelen. Daarom heeft Douwe Brongers, die eerder het succesvolle De wet in gewoon Nederlands schreef, nu voor het eerst de wetteksten waaraan je rechten kunt ontlenen vertaald in begrijpelijk Nederlands. Van de wet op de identificatieplicht tot de wet bescherming persoonsgegevens, van de wet koop op afstand tot de wet productaansprakelijkheid en van de wet gelijke behandeling tot de wet openbaarheid van bestuur.

De rechten van iedere Nederlander is bedoeld voor iedereen die zelf, zonder juridische hulp, wil lezen welke rechten hij heeft en begrijpen hoe het recht in elkaar zit.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Douwe Brongers
Uitgever
Balans
ISBN
9789460036743
Formaat
EPUB met digitaal watermerk
Publicatiedatum
September 2013
Bestandsgrootte
1258663 bytes Kb
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
167