De poppenspeler van Warschau (e-Book)

aangrijpende roman over heldenmoed en de verschrikkingen van de oorlog

Prijs € 7,99
Download direct dit e-Book
Ook beschikbaar als:
Deze titel komt in aanmerking voor

Eva Weaver

EPUB met digitaal watermerk | April 2013 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Mika, een veertienjarige Joodse jongen, woont in het getto van Warschau. Wanneer zijn grootvader op straat wordt doodgeschoten, erft Mika diens jas. In de voering van de jas vindt hij een handpop. Zo wordt Mika poppenspeler. Hij vermaakt de kinderen van het getto maar wordt ook gedwongen voor de Duitse troepen op te treden. Tot op een dag het hele getto wordt ontruimd. Samen met zijn nichtje Ellie gaat Mika ondergronds. Een van zijn poppen, de prins, reist mee met de Duitse soldaat Max naar de hel van Siberiƫ. Het zal twee generaties duren voordat Mikas poppen weer herenigd worden.De poppenspeler van Warschau: een zeer aangrijpende roman over heldenmoed en de verschrikkingen van de oorlog. Verbluffend knap geschreven. Voor alle lezers van De jongen in de gestreepte pyjama en De boekendief.Eva Weaver is schrijver, coach, psychotherapeute en uitvoerend kunstenaar. De gebeurtenissen tijdens de Tweede Wereldoorlog inspireerden haar tot het schrijven van deze roman. Ze verhuisde zestien jaar geleden van Duitsland naar Engeland en woont in Brighton.http://twitter.com/evaweaver

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Eva Weaver
Uitgever
The House of Books
ISBN
9789044338522
Formaat
EPUB met digitaal watermerk
Publicatiedatum
April 2013
Bestandsgrootte
610305 bytes
Taal
Nederlandstalig

Beschrijving

Mika, een veertienjarige Joodse jongen, woont in het getto van Warschau. Wanneer zijn grootvader op straat wordt doodgeschoten, erft Mika diens jas. In de voering van de jas vindt hij een handpop. Zo wordt Mika poppenspeler. Hij vermaakt de kinderen van het getto maar wordt ook gedwongen voor de Duitse troepen op te treden. Tot op een dag het hele getto wordt ontruimd. Samen met zijn nichtje Ellie gaat Mika ondergronds. Een van zijn poppen, de prins, reist mee met de Duitse soldaat Max naar de hel van Siberiƫ. Het zal twee generaties duren voordat Mikas poppen weer herenigd worden.

De poppenspeler van Warschau: een zeer aangrijpende roman over heldenmoed en de verschrikkingen van de oorlog. Verbluffend knap geschreven. Voor alle lezers van De jongen in de gestreepte pyjama en De boekendief.

Eva Weaver is schrijver, coach, psychotherapeute en uitvoerend kunstenaar. De gebeurtenissen tijdens de Tweede Wereldoorlog inspireerden haar tot het schrijven van deze roman. Ze verhuisde zestien jaar geleden van Duitsland naar Engeland en woont in Brighton.

http://twitter.com/evaweaver

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Eva Weaver
Uitgever
The House of Books
ISBN
9789044338522
Formaat
EPUB met digitaal watermerk
Publicatiedatum
April 2013
Bestandsgrootte
610305 bytes Kb
Taal
Nederlandstalig