De opwindvogelkronieken

Prijs € 22,95

Uitverkocht

Ook beschikbaar als:

H. Murakami, Haruki Murakami

Paperback | Juni 2007 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Het noodlot slaat wel erg hard toe bij Töru Okads: hij raakt zijn baan kwijt, zijn kat is spoorloos en dan komt zijn vrouw ook ineens niet meer thuis na haar werk. De tocht die daarop volgt, op zoek naar zijn vrouw en kat, brengt hem in contact met een aantal bizarre mensen, zoals twee gestoorde zusters, een tamelijk vreemde tiener, een oude soldaat die de slachtingen in China net voor de Tweede Wereldoorlog heeft gadegeslagen en een zeer dubieuze politicus.Murakami neemt de lezer mee op een sublime geschreven avontuur waarin niets is wat het lijkt. Wat op het eerste gezicht een misdaadroman lijkt, blijkt bij nadere lazing een onderzoek naar de grenzen van het menselijk bewustzijn. Het volstrekt absurde wordt als vanzelfsprekend opgevoerd en toch lijkt de oplossing af en toe zeer nabij.De opwindvogelkronieken is een van de absolute hoogtepunten uit de japanse literatuur van de twintigste eeuw, waarin Murakami het volledige spectum van zijn literaire kwaliteiten etaleert.‘Murakami heeft de Japanse roman een moderne stem gegeven.’- NRC Handelsblad‘De opwindvogelkronieken is een fascinerend boek. Het is Murakami’s ambitieuze poging het moderne Japan in één groot literair bouwwerk onder te brengen.’ – Washington Post‘De opwindvogelkronieken is een gedurfde en rijke roman.’ - The New York Times Book Review‘Murakami behoort tot de belangrijkste schrijvers ter wereld.’ - The Guardian‘Een van de meest originele stemmen in de hedendaagse wereldliteratuur.’ - De Groene Amsterdammer

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
H. Murakami, Haruki Murakami
Uitgever
Atlas
ISBN
9789045000961
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Juni 2007
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
890

Beschrijving

Het noodlot slaat wel erg hard toe bij Töru Okads: hij raakt zijn baan kwijt, zijn kat is spoorloos en dan komt zijn vrouw ook ineens niet meer thuis na haar werk. De tocht die daarop volgt, op zoek naar zijn vrouw en kat, brengt hem in contact met een aantal bizarre mensen, zoals twee gestoorde zusters, een tamelijk vreemde tiener, een oude soldaat die de slachtingen in China net voor de Tweede Wereldoorlog heeft gadegeslagen en een zeer dubieuze politicus.
Murakami neemt de lezer mee op een sublime geschreven avontuur waarin niets is wat het lijkt. Wat op het eerste gezicht een misdaadroman lijkt, blijkt bij nadere lazing een onderzoek naar de grenzen van het menselijk bewustzijn. Het volstrekt absurde wordt als vanzelfsprekend opgevoerd en toch lijkt de oplossing af en toe zeer nabij.
De opwindvogelkronieken is een van de absolute hoogtepunten uit de japanse literatuur van de twintigste eeuw, waarin Murakami het volledige spectum van zijn literaire kwaliteiten etaleert.
‘Murakami heeft de Japanse roman een moderne stem gegeven.’- NRC Handelsblad
‘De opwindvogelkronieken is een fascinerend boek. Het is Murakami’s ambitieuze poging het moderne Japan in één groot literair bouwwerk onder te brengen.’ – Washington Post
‘De opwindvogelkronieken is een gedurfde en rijke roman.’ - The New York Times Book Review
‘Murakami behoort tot de belangrijkste schrijvers ter wereld.’ - The Guardian
‘Een van de meest originele stemmen in de hedendaagse wereldliteratuur.’ - De Groene Amsterdammer

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
H. Murakami, Haruki Murakami
Uitgever
Atlas
ISBN
9789045000961
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Juni 2007
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
890