De onafscheidelijken

het eigen vuur der herinneringen

Prijs € 24,95

Uitverkocht

Ook beschikbaar als:

Alessandro Piperno

Paperback | Mei 2013 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Twintig jaar na de dood van Leo Pontecorvo zijn zijn twee kinderen, Fillippo en Samuel, even onafscheidelijk als parkieten die niet weten hoe ze zonder elkaar moeten leven. De extraverte en innemende Fillippo en de introverte Samuel zijn echter ook elkaars tegenpolen. Het succes dat Fillippo boekt met zijn cartoons en een animatiefilm brengt hem roem, en gevaar wanneer een moslimfundamentalist zich beledigd voelt. Ondertussen ziet Samuel zijn carrière als bankier na een risicovolle belegging in rook opgaan en is hij niet in staat een normale seksuele relatie met een vrouw te hebben. En altijd hangt de dood van hun vader als een donkere wolk boven hun bestaan.De onafscheidelijken is een grootse hedendaagse roman over een familie die kampt met liefde en haat, verdriet en eenzaamheid. Hij won dan ook terecht de Premio Strega, de belangrijkste literaire onderscheiding in Italië. De onafscheidelijken is een meesterlijke opvolger van Vervolging.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Alessandro Piperno
Uitgever
Atlas Contact
ISBN
9789020413182
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Mei 2013
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
384

Beschrijving

Twintig jaar na de dood van Leo Pontecorvo zijn zijn twee kinderen, Fillippo en Samuel, even onafscheidelijk als parkieten die niet weten hoe ze zonder elkaar moeten leven. De extraverte en innemende Fillippo en de introverte Samuel zijn echter ook elkaars tegenpolen. Het succes dat Fillippo boekt met zijn cartoons en een animatiefilm brengt hem roem, en gevaar wanneer een moslimfundamentalist zich beledigd voelt. Ondertussen ziet Samuel zijn carrière als bankier na een risicovolle belegging in rook opgaan en is hij niet in staat een normale seksuele relatie met een vrouw te hebben. En altijd hangt de dood van hun vader als een donkere wolk boven hun bestaan.
De onafscheidelijken is een grootse hedendaagse roman over een familie die kampt met liefde en haat, verdriet en eenzaamheid. Hij won dan ook terecht de Premio Strega, de belangrijkste literaire onderscheiding in Italië. De onafscheidelijken is een meesterlijke opvolger van Vervolging.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Alessandro Piperno
Uitgever
Atlas Contact
ISBN
9789020413182
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Mei 2013
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
384