De nieuwe atlas van Nederlandse planten

Prijs € 39,95

Uitverkocht

Hardback | December 2011 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Deze verspreidingsatlas bundelt de resultaten van meer dan een eeuw inventariseren van wilde planten in Nederland. De historische verspreidingsgegevens van drie perioden planteninventarisatie (vóór 1950, 1950 t/m 1980 en 1975 t/m 2005) zijn weergegeven met behulp van helder kaartbeeld.Honderden verspreidingskaartjes geven in één oogopslag een duidelijk beeld van de zeldzaamheid en verspreiding van bijna 1500 plantensoorten en veranderingen. De gegevens vanaf 1975 zijn op de kilometer nauwkeurig verzameld waardoor ook een goed beeld ontstaat van de voorkeur van de soorten voor bijvoorbeeld rivieroevers, beekdalen, bosgebieden, dijken of zelfs snelwegen.Vele honderden vrijwilligers hebben het merendeel van de floragegevens verzameld, maar daarnaast zijn ook veel aanvullende data uit floraonderzoek van provincies, terreinbeheerders en onderzoeksinstituten opgenomen. Inmiddels zijn de historische gegevens uit deze atlas ontsloten in de Nationale Databank Flora en Fauna en worden ze aangevuld met de meest actuele verspreidingsgegevens. Want de flora blijft in beweging.Deze atlas is onmisbaar voor floristen, plantenecologen, vegetatiekundigen, natuurbeheerders en beleidsmakers.Trefwoorden: planten, flora, vegetatie, vegetatiekunde, plantenecologie, wilde planten, Nederland, natuurbeheer, verspreidingsatlas, atlas, plantengemeenschappen

Volledige beschrijving

Specificaties

Uitgever
KNNV Uitgeverij
ISBN
9789050114134
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
December 2011
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
176

Beschrijving

Deze verspreidingsatlas bundelt de resultaten van meer dan een eeuw inventariseren van wilde planten in Nederland. De historische verspreidingsgegevens van drie perioden planteninventarisatie (vóór 1950, 1950 t/m 1980 en 1975 t/m 2005) zijn weergegeven met behulp van helder kaartbeeld.

Honderden verspreidingskaartjes geven in één oogopslag een duidelijk beeld van de zeldzaamheid en verspreiding van bijna 1500 plantensoorten en veranderingen. De gegevens vanaf 1975 zijn op de kilometer nauwkeurig verzameld waardoor ook een goed beeld ontstaat van de voorkeur van de soorten voor bijvoorbeeld rivieroevers, beekdalen, bosgebieden, dijken of zelfs snelwegen.

Vele honderden vrijwilligers hebben het merendeel van de floragegevens verzameld, maar daarnaast zijn ook veel aanvullende data uit floraonderzoek van provincies, terreinbeheerders en onderzoeksinstituten opgenomen. Inmiddels zijn de historische gegevens uit deze atlas ontsloten in de Nationale Databank Flora en Fauna en worden ze aangevuld met de meest actuele verspreidingsgegevens. Want de flora blijft in beweging.

Deze atlas is onmisbaar voor floristen, plantenecologen, vegetatiekundigen, natuurbeheerders en beleidsmakers.

Trefwoorden: planten, flora, vegetatie, vegetatiekunde, plantenecologie, wilde planten, Nederland, natuurbeheer, verspreidingsatlas, atlas, plantengemeenschappen

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Uitgever
KNNV Uitgeverij
ISBN
9789050114134
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
December 2011
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
176