De nacht voor de scheiding

Prijs € 17,90

Uitverkocht

Ook beschikbaar als:

Sandor Marai

Hardback | Oktober 2006 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

WERELDBIBLIOTHEEKDe avond voordat rechter K mives de echtscheidingszaak van zijn oude schoolvriend Imre Greiner moet behandelen, komt die hem bezoeken en vertelt hem over het leven dat hij en zijn vrouw Anna jarenlang hebben ge-leid. Een fa e van burgerlijkheid verborg voor de buitenwacht de totale mislukking die hun huwelijk was geworden. Terwijl Imre Greiner de waarheid achter die fa e blootlegt, dringt het tot rechter K mives door dat hijzelf een doorslaggevende rol heft gespeeld in de dramatische teloorgang van dat huwelijk.De nacht voor de scheiding speelt zich af in een burgerlijk milieu, waarin keuzes worden gemaakt die voornamelijk door het verstand zijn ingegeven en waarin voor de diepere gevoelens geen plaats lijkt. S or M i beschrijft virtuoos wat een mens ervaart die tot inzicht komt in zijn eigen zieleleven, en die beseft wat hij heeft aangericht door die gevoelens een levenlang achter verstandelijke overwegingen verborgen te houden.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Sandor Marai
Uitgever
Wereldbibliotheek
ISBN
9789028421851
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
Oktober 2006
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
207

Beschrijving

WERELDBIBLIOTHEEK
De avond voordat rechter K mives de echtscheidingszaak van zijn oude schoolvriend Imre Greiner moet behandelen, komt die hem bezoeken en vertelt hem over het leven dat hij en zijn vrouw Anna jarenlang hebben ge-leid. Een fa e van burgerlijkheid verborg voor de buitenwacht de totale mislukking die hun huwelijk was geworden. Terwijl Imre Greiner de waarheid achter die fa e blootlegt, dringt het tot rechter K mives door dat hijzelf een doorslaggevende rol heft gespeeld in de dramatische teloorgang van dat huwelijk.
De nacht voor de scheiding speelt zich af in een burgerlijk milieu, waarin keuzes worden gemaakt die voornamelijk door het verstand zijn ingegeven en waarin voor de diepere gevoelens geen plaats lijkt. S or M i beschrijft virtuoos wat een mens ervaart die tot inzicht komt in zijn eigen zieleleven, en die beseft wat hij heeft aangericht door die gevoelens een levenlang achter verstandelijke overwegingen verborgen te houden.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Sandor Marai
Uitgever
Wereldbibliotheek
ISBN
9789028421851
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
Oktober 2006
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
207