De mythe van het economisme (e-Book)

pleidooi voor nieuw idealisme

Prijs € 9,99
Download direct dit e-Book
Ook beschikbaar als:

Jesse Klaver

EPUB met digitaal watermerk | September 2015 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

'Ik wil de status quo doorbreken’, zei Jesse Klaver bij zijn presentatie als fractievoorzitter van GroenLinks. ‘Het is mijn inzet om de steeds sterkere tendens om iedere maatschappelijke kwestie te reduceren tot een rekensom tegen te gaan. We weten van alles de prijs maar van bijna niks de waarde.’ Jesse Klaver maakte een stormachtige entree in de Nederlandse politiek. Hij was het die het debat over de ongelijke vermogensverdeling in Nederland aanzwengelde door de Franse econoom Thomas Piketty naar de Kamer te halen. Hij was het ook die opzien baarde met zijn reprimande aan het adres van ABN Amro-commissaris Van Slingelandt en met zijn strijd tegen belastingontwijkende multinationals. Nu is hij de jongste fractievoorzitter in de parlementaire geschiedenis. In De mythe van het economisme vertelt Klaver over zijn eigen achtergrond, zijn ervaringen in de Tweede Kamer, en over zijn verzet tegen de economisering van de samenleving. In dit boek analyseert Klaver het economisme, schetst alternatieven en geeft een stem aan een groeiende onderstroom in de samenleving. Hij is ervan overtuigd dat het anders kan.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Jesse Klaver
Uitgever
De Bezige Bij
ISBN
9789023496182
Formaat
EPUB met digitaal watermerk
Publicatiedatum
September 2015
Bestandsgrootte
700612 bytes
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
116

Beschrijving

'Ik wil de status quo doorbreken’, zei Jesse Klaver bij zijn presentatie als fractievoorzitter van GroenLinks. ‘Het is mijn inzet om de steeds sterkere tendens om iedere maatschappelijke kwestie te reduceren tot een rekensom tegen te gaan. We weten van alles de prijs maar van bijna niks de waarde.’

Jesse Klaver maakte een stormachtige entree in de Nederlandse politiek. Hij was het die het debat over de ongelijke vermogensverdeling in Nederland aanzwengelde door de Franse econoom Thomas Piketty naar de Kamer te halen. Hij was het ook die opzien baarde met zijn reprimande aan het adres van ABN Amro-commissaris Van Slingelandt en met zijn strijd tegen belastingontwijkende multinationals. Nu is hij de jongste fractievoorzitter in de parlementaire geschiedenis.

In De mythe van het economisme vertelt Klaver over zijn eigen achtergrond, zijn ervaringen in de Tweede Kamer, en over zijn verzet tegen de economisering van de samenleving. In dit boek analyseert Klaver het economisme, schetst alternatieven en geeft een stem aan een groeiende onderstroom in de samenleving. Hij is ervan overtuigd dat het anders kan.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Jesse Klaver
Uitgever
De Bezige Bij
ISBN
9789023496182
Formaat
EPUB met digitaal watermerk
Publicatiedatum
September 2015
Bestandsgrootte
700612 bytes Kb
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
116