De memoires van koning Herodes (e-Book)

Prijs € 4,49
Download direct dit e-Book

Abel J. Herzberg

EPUB met digitaal watermerk | Maart 2013 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

De memoires van Herodes de Eerste, of Herodes de Grote, van 37 tot 4 voor Christus koning van Jeruzalem, zijn verloren geraakt. De reputatie van deze tijdgenoot van de Romeinse burgeroorlogen, van Julius Caesar en Brutus, van Antonius en Cleopatra, is nog steeds bijzonder slecht, en niet alleen vanwege de kindermoord van Bethlehem. Volgens de geschiedschrijver Flavius Josephus, die Herodes memoires onder ogen heeft gehad, had de koning blijkbaar behoefte om zich ter zake van allerlei dat hij in Juda had misdreven te verdedigen. In zijn roman heeft Abel J. Herzberg geprobeerd deze memoires te doen herleven, niet zozeer als een verweerschrift voor tijdgenoten, maar als een voor het nageslacht bedoelde autobiografie. Herodes, oud en ziek, dicteert aan zijn trouwe secretaris NicolaĆ¼s uit Damascus. Niet alles wat hij beleefd heeft, komt erin voor. Omgekeerd bevat het verhaal tal van bijzonderheden die in geen enkele historische bron te vinden zijn.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Abel J. Herzberg
Uitgever
Querido
ISBN
9789021444826
Formaat
EPUB met digitaal watermerk
Publicatiedatum
Maart 2013
Bestandsgrootte
909090 bytes
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
296

Beschrijving

De memoires van Herodes de Eerste, of Herodes de Grote, van 37 tot 4 voor Christus koning van Jeruzalem, zijn verloren geraakt. De reputatie van deze tijdgenoot van de Romeinse burgeroorlogen, van Julius Caesar en Brutus, van Antonius en Cleopatra, is nog steeds bijzonder slecht, en niet alleen vanwege de kindermoord van Bethlehem. Volgens de geschiedschrijver Flavius Josephus, die Herodes memoires onder ogen heeft gehad, had de koning blijkbaar behoefte om zich ter zake van allerlei dat hij in Juda had misdreven te verdedigen.
In zijn roman heeft Abel J. Herzberg geprobeerd deze memoires te doen herleven, niet zozeer als een verweerschrift voor tijdgenoten, maar als een voor het nageslacht bedoelde autobiografie. Herodes, oud en ziek, dicteert aan zijn trouwe secretaris NicolaĆ¼s uit Damascus. Niet alles wat hij beleefd heeft, komt erin voor. Omgekeerd bevat het verhaal tal van bijzonderheden die in geen enkele historische bron te vinden zijn.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Abel J. Herzberg
Uitgever
Querido
ISBN
9789021444826
Formaat
EPUB met digitaal watermerk
Publicatiedatum
Maart 2013
Bestandsgrootte
909090 bytes Kb
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
296