De man die kon rekenen (e-Book)

Prijs € 0,00

Niet beschikbaar

Ook beschikbaar als:

Malba Tahan

EPUB met digitaal watermerk | Oktober 2015 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Hoe verdeel je een erfenis van 35 kamelen over 3 erfgenamen? Wat is er zo bijzonder aan het getal 142.857? Hoe stel je een groep van 10 soldaten op in rijen van 4? In De man die kon rekenen worden verhalenderwijs allerlei rekenkundige puzzels en raadsels opgelost. Tijdens een reis van Samarra naar Bagdad wordt Beremiz Samir, een jonge man met een buitengewoon wiskundig talent, voortdurend geconfronteerd met mensen die een beroep op hem doen om rekenkundige dilemma’s en ruzies op te lossen. Niet alleen weet Beremiz de dilemma’s moeiteloos uit de weg te ruimen, ook vermaakt hij zijn publiek met allerhande wiskundetrucjes en spelletjes. Voor elk schijnbaar onoplosbaar probleem heeft hij een oplossing, vaak zelfs zo eenvoudig dat de lezer zich zal afvragen waarom hij er zelf niet op kwam… Malba Tahan is het pseudoniem van Júlio César de Mello e Souza (1895 –1974), een van de meest gevierde wiskundigen van Brazilië. Hij publiceerde meer dan 100 boeken, waarvan De man die kon rekenen (1949) het beroemdst is. Over De man die kon rekenen: ‘Een wiskundeleraar met een geheimzinnig pseudoniem voedde mijn fantasie met legenden over de woestijn, de hemel en de aarde, en met duizend oneindige Arabische vertellingen. Zijn verhalen zouden me later helpen bij het schrijven van mijn bekendste boek, De alchemist. Die wiskundeleraar is Malba Tahan.’ – Paulo Coelho, auteur ‘Meeslepend en intrigerend, een wonderschone mix van wiskundige vraagstukken en de sprookjes van 1001 nacht.’ – Simon Singh, auteur van Het laatste raadsel van Fermat.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Malba Tahan
Uitgever
Luitingh Sijthoff
ISBN
9789021018331
Formaat
EPUB met digitaal watermerk
Publicatiedatum
Oktober 2015
Bestandsgrootte
1682053 bytes
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
232

Beschrijving

Hoe verdeel je een erfenis van 35 kamelen over 3 erfgenamen? Wat is er zo bijzonder aan het getal 142.857? Hoe stel je een groep van 10 soldaten op in rijen van 4? In De man die kon rekenen worden verhalenderwijs allerlei rekenkundige puzzels en raadsels opgelost.

Tijdens een reis van Samarra naar Bagdad wordt Beremiz Samir, een jonge man met een buitengewoon wiskundig talent, voortdurend geconfronteerd met mensen die een beroep op hem doen om rekenkundige dilemma’s en ruzies op te lossen.
Niet alleen weet Beremiz de dilemma’s moeiteloos uit de weg te ruimen, ook vermaakt hij zijn publiek met allerhande wiskundetrucjes en spelletjes. Voor elk schijnbaar onoplosbaar probleem heeft hij een oplossing, vaak zelfs zo eenvoudig dat de lezer zich zal afvragen waarom hij er zelf niet op kwam…

Malba Tahan is het pseudoniem van Júlio César de Mello e Souza (1895 –1974), een van de meest gevierde wiskundigen van Brazilië. Hij publiceerde meer dan 100 boeken, waarvan De man die kon rekenen (1949) het beroemdst is.

Over De man die kon rekenen:
‘Een wiskundeleraar met een geheimzinnig pseudoniem voedde mijn fantasie met legenden over de woestijn, de hemel en de aarde, en met duizend oneindige Arabische vertellingen. Zijn verhalen zouden me later helpen bij het schrijven van mijn bekendste boek, De alchemist. Die wiskundeleraar is Malba Tahan.’

– Paulo Coelho, auteur ‘Meeslepend en intrigerend, een wonderschone mix van wiskundige vraagstukken en de sprookjes van 1001 nacht.’ – Simon Singh, auteur van Het laatste raadsel van Fermat.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Malba Tahan
Uitgever
Luitingh Sijthoff
ISBN
9789021018331
Formaat
EPUB met digitaal watermerk
Publicatiedatum
Oktober 2015
Bestandsgrootte
1682053 bytes Kb
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
232