De lange tocht (e-Book)

Prijs € 9,49

Niet beschikbaar

Ook beschikbaar als:

Dan Sleigh

EPUB met digitaal watermerk | December 2011 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

In 401 v.Chr. gaan tienduizend Griekse soldaten op expeditie om de machtige Perzische koning af te zetten. Maar de veldtocht mislukt, en het is aan Xenofon om de gedemoraliseerde manschappen naar huis te loodsen. Ze trekken, omringd door vijandelijke legers, door de droge, genadeloze woestijn en door bitterkoude, besneeuwde berglandschappen. De Griekse troepen lijden honger en zijn uitgeput muiterij ligt op de loer. Op weg naar de kust van de Zwarte Zee reist ook de joodse eunuch Nagri mee. Hij werd als schrijver opgevoed aan het hof van de Perzische koning, maar ziet zichzelf als profeet. De Verlosser zal een Griek zijn, zo weet hij, en daarom klampt hij zich vast aan Xenofon. Dan Sleigh vertelt ons een verhaal van ontbering en heldenmoed, waarvoor hij inspiratie vond in de Anabasis (De tocht van de tienduizend) van Xenofon. Dan Sleigh is historicus, gespecialiseerd in de Nederlandse koloniale geschiedenis. Van zijn eerdere boek, Stemmen uit zee, zijn in Nederland 25.000 exemplaren verkocht. Hij is een van de belangrijkste hedendaagse Zuid-Afrikaanse schrijvers.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Dan Sleigh
Uitgever
Athenaeum - Polak & van Gennep
ISBN
9789025369187
Formaat
EPUB met digitaal watermerk
Publicatiedatum
December 2011
Bestandsgrootte
1215978 bytes
Taal
Nederlandstalig

Beschrijving

In 401 v.Chr. gaan tienduizend Griekse soldaten op expeditie om de machtige Perzische koning af te zetten. Maar de veldtocht mislukt, en het is aan Xenofon om de gedemoraliseerde manschappen naar huis te loodsen. Ze trekken, omringd door vijandelijke legers, door de droge, genadeloze woestijn en door bitterkoude, besneeuwde berglandschappen. De Griekse troepen lijden honger en zijn uitgeput muiterij ligt op de loer.
Op weg naar de kust van de Zwarte Zee reist ook de joodse eunuch Nagri mee. Hij werd als schrijver opgevoed aan het hof van de Perzische koning, maar ziet zichzelf als profeet. De Verlosser zal een Griek zijn, zo weet hij, en daarom klampt hij zich vast aan Xenofon. Dan Sleigh vertelt ons een verhaal van ontbering en heldenmoed, waarvoor hij inspiratie vond in de Anabasis (De tocht van de tienduizend) van Xenofon.

Dan Sleigh is historicus, gespecialiseerd in de Nederlandse koloniale geschiedenis. Van zijn eerdere boek, Stemmen uit zee, zijn in Nederland 25.000 exemplaren verkocht. Hij is een van de belangrijkste hedendaagse Zuid-Afrikaanse schrijvers.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Dan Sleigh
Uitgever
Athenaeum - Polak & van Gennep
ISBN
9789025369187
Formaat
EPUB met digitaal watermerk
Publicatiedatum
December 2011
Bestandsgrootte
1215978 bytes Kb
Taal
Nederlandstalig