De laatste roker (e-Book)

Prijs € 2,99

Niet beschikbaar

Ook beschikbaar als:

Willem Frederik Hermans

EPUB met digitaal watermerk | November 2013 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

In een bedrieglijk eenvoudige, zakelijke stijl schetst Hermans messcherp een dystopisch universum waarin een klopjacht gaande is op sigaretten en rokers. In het Amsterdam van 2021 draagt iedereen gasmaskers en mag de Nederlandse taal nergens meer gehoord worden. De heer Vroegindewey, stokoud en alleen, krijgt tersluiks een Gauloise toegestopt. Hij steekt hem op. Veertien dagen later begint het akelig te stinken in zijn trappenhuis. Willem Frederik Hermans (1921-1995), fysisch geograaf, schrijver, dichter en essayist, is de auteur van een groot en talloze malen bekroond oeuvre, dat geldt als een van de belangrijkste uit de Nederlandstalige literatuur. Sinds 2005 verschijnen bij De Bezige Bij zijn Volledige Werken in samenwerking met het Willem Frederik Hermans instituut en het Huygens Instituut. In 2013 verscheen het eerste deel van de biografie van de schrijver, De mislukkingskunstenaar.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Willem Frederik Hermans
Uitgever
De Bezige Bij Amsterdam
ISBN
9789023486121
Formaat
EPUB met digitaal watermerk
Publicatiedatum
November 2013
Bestandsgrootte
784962 bytes
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
31

Beschrijving

In een bedrieglijk eenvoudige, zakelijke stijl schetst Hermans messcherp een dystopisch universum waarin een klopjacht gaande is op sigaretten en rokers. In het Amsterdam van 2021 draagt iedereen gasmaskers en mag de Nederlandse taal nergens meer gehoord worden. De heer Vroegindewey, stokoud en alleen, krijgt tersluiks een Gauloise toegestopt. Hij steekt hem op. Veertien dagen later begint het akelig te stinken in zijn trappenhuis.

Willem Frederik Hermans (1921-1995), fysisch geograaf, schrijver, dichter en essayist, is de auteur van een groot en talloze malen bekroond oeuvre, dat geldt als een van de belangrijkste uit de Nederlandstalige literatuur. Sinds 2005 verschijnen bij De Bezige Bij zijn Volledige Werken in samenwerking met het Willem Frederik Hermans instituut en het Huygens Instituut. In 2013 verscheen het eerste deel van de biografie van de schrijver, De mislukkingskunstenaar.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Willem Frederik Hermans
Uitgever
De Bezige Bij Amsterdam
ISBN
9789023486121
Formaat
EPUB met digitaal watermerk
Publicatiedatum
November 2013
Bestandsgrootte
784962 bytes Kb
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
31