De kunst van het implementeren

slagvaardig veranderen in publieke organisaties

Prijs € 28,75

Uitverkocht

D.J. de Bruijn

Paperback | Januari 2003 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Niet alleen in het bedrijfsleven vinden met enige regelmaat reorganisaties en verbeteroperaties plaats; ook publieke organisaties moeten eraan geloven Ð zeker nu de gestelde eisen toenemen en de financi le middelen schaars zijn. Maar hoe implementeer je een verandering in een publieke organisatie zodanig dat dit ook daadwerkelijk leidt tot zichtbaar en merkbaar betere prestaties? Hoe beheers je nou zoÕn omvangrijk implementatietraject? Hoe voorkom je dat het bij mooie plannen blijft? De kunst van het implementeren biedt hiertoe een groot aantal praktische handvatten, gebaseerd op de jarenlange praktijkervaring van de auteur. De succesvolle invoering van grootschalige organisatieverandering staat of valt met de juiste mix van een aantal kritische succesfactoren. Deze worden niet alleen besproken aan de hand van de gezaghebbende theorie n over verander- en programmamanagement, maar ook ge llustreerd met behulp van vele voorbeelden uit de dagelijkse praktijk. Bovendien laten enige toonaangevende bestuurders uit de publieke sector in dit boek hun licht schijnen over verschillende implementatievraagstukken. De unieke combinatie van theoretische inzichten en een grote hoeveelheid praktische tips zorgt ervoor dat De kunst van het implementeren veel meer dan Ôhet zoveelste boek over verandermanagementÕ is geworden. Onmisbaar voor iedereen die zich bezighoudt met implementatietrajecten in publieke organisaties. Dirk-Jan de Bruijn heeft als organisatieadviseur het management van verschillende publieke organisaties begeleid, waarbij hij zich vooral heeft gericht op de implementatie van weerbarstige verandertrajecten. Hij is als partner verbonden aan Deloitte.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
D.J. de Bruijn
Uitgever
Gorcum b.v., Koninklijke Van
ISBN
9789023239505
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Januari 2003
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
170

Beschrijving

Niet alleen in het bedrijfsleven vinden met enige regelmaat reorganisaties en verbeteroperaties plaats; ook publieke organisaties moeten eraan geloven Ð zeker nu de gestelde eisen toenemen en de financi le middelen schaars zijn. Maar hoe implementeer je een verandering in een publieke organisatie zodanig dat dit ook daadwerkelijk leidt tot zichtbaar en merkbaar betere prestaties? Hoe beheers je nou zoÕn omvangrijk implementatietraject? Hoe voorkom je dat het bij mooie plannen blijft? De kunst van het implementeren biedt hiertoe een groot aantal praktische handvatten, gebaseerd op de jarenlange praktijkervaring van de auteur.

De succesvolle invoering van grootschalige organisatieverandering staat of valt met de juiste mix van een aantal kritische succesfactoren. Deze worden niet alleen besproken aan de hand van de gezaghebbende theorie n over verander- en programmamanagement, maar ook ge llustreerd met behulp van vele voorbeelden uit de dagelijkse praktijk. Bovendien laten enige toonaangevende bestuurders uit de publieke sector in dit boek hun licht schijnen over verschillende implementatievraagstukken.

De unieke combinatie van theoretische inzichten en een grote hoeveelheid praktische tips zorgt ervoor dat De kunst van het implementeren veel meer dan Ôhet zoveelste boek over verandermanagementÕ is geworden. Onmisbaar voor iedereen die zich bezighoudt met implementatietrajecten in publieke organisaties.

Dirk-Jan de Bruijn heeft als organisatieadviseur het management van verschillende publieke organisaties begeleid, waarbij hij zich vooral heeft gericht op de implementatie van weerbarstige verandertrajecten. Hij is als partner verbonden aan Deloitte.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
D.J. de Bruijn
Uitgever
Gorcum b.v., Koninklijke Van
ISBN
9789023239505
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Januari 2003
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
170