De kleine Roemeense die nooit glimlachte (e-Book)

Prijs € 9,99

Niet beschikbaar

Ook beschikbaar als:

Lola Lafon

EPUB met digitaal watermerk | Mei 2015 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Ze was als een elfje, de kleine Roemeense turnster die de wereld veroverde in de jaren van de Koude Oorlog. Een wonderkind uit een land dat daarvoor alleen bekend stond om haar dictator en Dracula. Geroemd om haar sierlijkheid en perfect uitgevoerde bewegingen haalde ze de hoogste score ooit tijdens de Olympische Spelen. Een ongekende prestatie waar zelfs het scorebord niet op berekend was. Ze groeide uit tot een idool en werd in eigen land het symbool van het succes van het communisme. Maar op een dag groeide de kleine fee op en veranderde het meisje in een vrouw. Sportcommentatoren betreurden de transformatie van hun idool, en hoewel de medailles nog bleven komen, begon haar mythische waarde af te nemen.De kleine Roemeense die nooit glimlachte is het verhaal van Nadia Comaneci die ondanks haar verbetenheid en discipline door haar lichaam en de buitenwereld verraden werd. Met bravoure en in een wervelende stijl ondervraagt Lola Lafon een wereld die kleine meisjes graag klein houdt uit angst dat ze hun magie verliezen.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Lola Lafon
Uitgever
Signatuur
ISBN
9789044973372
Formaat
EPUB met digitaal watermerk
Publicatiedatum
Mei 2015
Bestandsgrootte
1068360 bytes
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
264

Beschrijving

Ze was als een elfje, de kleine Roemeense turnster die de wereld veroverde in de jaren van de Koude Oorlog. Een wonderkind uit een land dat daarvoor alleen bekend stond om haar dictator en Dracula. Geroemd om haar sierlijkheid en perfect uitgevoerde bewegingen haalde ze de hoogste score ooit tijdens de Olympische Spelen. Een ongekende prestatie waar zelfs het scorebord niet op berekend was. Ze groeide uit tot een idool en werd in eigen land het symbool van het succes van het communisme. Maar op een dag groeide de kleine fee op en veranderde het meisje in een vrouw. Sportcommentatoren betreurden de transformatie van hun idool, en hoewel de medailles nog bleven komen, begon haar mythische waarde af te nemen.

De kleine Roemeense die nooit glimlachte is het verhaal van Nadia Comaneci die ondanks haar verbetenheid en discipline door haar lichaam en de buitenwereld verraden werd. Met bravoure en in een wervelende stijl ondervraagt Lola Lafon een wereld die kleine meisjes graag klein houdt uit angst dat ze hun magie verliezen.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Lola Lafon
Uitgever
Signatuur
ISBN
9789044973372
Formaat
EPUB met digitaal watermerk
Publicatiedatum
Mei 2015
Bestandsgrootte
1068360 bytes Kb
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
264