De kleine geschiedenis van Arnhem voor Dummies

Prijs € 4,99

Uitverkocht

Ook beschikbaar als:

Wim Lavooij

Paperback | December 2016 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Deze gids biedt een beknopt overzicht van de rijke geschiedenis van Arnhem. Lees hoe deze stad is ontstaan dicht bij de plek waar de IJssel zich afsplitst van de Rijn en zich heeft ontwikkeld tot de groenste stad van Nederland. Oude landgoederen zijn getransformeerd in stadsparken die tot in het hart van de stad doordringen. Burgers' Zoo en het Openluchtmuseum zijn bekende attractieparken in het groen, die velen uit de verre omgeving naar de stad brengen. Gloriedagen zoals die als hoofdstad van het hertogdom Gelre, dat op zijn hoogtepunt reikte van Gelderland en Overijssel tot in Groningen en Friesland, worden afgewisseld met zwarte bladzijden als de Slag om Arnhem in september 1944: de Rijnbrug was de beruchte 'Bridge Too Far', waardoor een groot deel van de stad werd verwoest en de Tweede Wereldoorlog voor Noord-Nederland heeft geduurd tot mei 1945.Wim Lavooij is opgegroeid in Arnhem. Hij is stedenbouwkundige en directeur van SAB, een adviesbureau op het gebied van ruimtelijke ordening en ontwerp.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Wim Lavooij
Uitgever
BBNC Uitgevers
ISBN
9789045351773
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
December 2016
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig

Beschrijving

Deze gids biedt een beknopt overzicht van de rijke geschiedenis van Arnhem. Lees hoe deze stad is ontstaan dicht bij de plek waar de IJssel zich afsplitst van de Rijn en zich heeft ontwikkeld tot de groenste stad van Nederland. Oude landgoederen zijn getransformeerd in stadsparken die tot in het hart van de stad doordringen. Burgers' Zoo en het Openluchtmuseum zijn bekende attractieparken in het groen, die velen uit de verre omgeving naar de stad brengen. Gloriedagen zoals die als hoofdstad van het hertogdom Gelre, dat op zijn hoogtepunt reikte van Gelderland en Overijssel tot in Groningen en Friesland, worden afgewisseld met zwarte bladzijden als de Slag om Arnhem in september 1944: de Rijnbrug was de beruchte 'Bridge Too Far', waardoor een groot deel van de stad werd verwoest en de Tweede Wereldoorlog voor Noord-Nederland heeft geduurd tot mei 1945.

Wim Lavooij is opgegroeid in Arnhem. Hij is stedenbouwkundige en directeur van SAB, een adviesbureau op het gebied van ruimtelijke ordening en ontwerp.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Wim Lavooij
Uitgever
BBNC Uitgevers
ISBN
9789045351773
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
December 2016
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig