De kern van HRM

het ontwikkelen van effectief personeelsbeleid: recente ontwikkelingen, werving en selectie belonen en beoordelen, ontwikkelen en inzetten van personeel, communicatie,succesfactoren

Prijs € 32,50

Uitverkocht

R. Verburg, D. den Hartog

Paperback | Juli 2008 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Human Resource Management (HRM) betreft het organiseren van de instroom, doorstroom en uitstroom van medewerkers. HRM speelt een belangrijke rol in het behalen van de bedrijfsresultaten van diverse organisatie en is sterk gerelateerd aan de strategie van het bedrijf. De uitvoerders van HRM zijn niet alleen personeelsmanagers maar vooral de lijnmanagers. Inzicht in de kern van HRM is voor leidinggevenden van groot belang om de juiste keuzes te maken ten aanzien van hun personeel en om te bepalen wanneer ondersteuning van een interne of externe HRM specialist wenselijk is.In dit boek staat de kern van HRM centraal. Op basis van praktijkvoorbeelden, toonaangevende internationale publicaties en onderzoek in Nederland worden essentiële thema¿s van HRM belicht. Zo komen de volgende onderwerpen aan de orde:# De oorsprong van HRM# De veranderende relatie tussen werkgever en werknemer# De rol van de HRM functie in organisaties# De instroom van personeel# Performance Management# Het ontwikkelen en optimaal inzetten van personeel# De relatie tussen HRM, kennismanagement en innovatie# e-HRM# Internationale ontwikkelingenMet behulp van de Human Resource Management Inventory (HRMI) kunnen de lezers tevens zelf kernonderdelen van het personeelsbeleid van organisaties in kaart brengen.Het doel van dit boek is om leidinggevenden, P&O-adviseurs en studenten (HBO/WO) inzicht te verschaffen in de kernthema¿s van HRM en om de lezer in staat te stellen om een eigen visie op HRM te ontwikkelen die kan helpen bij het maken van de juiste keuze bij diverse HRM uitdagingen.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
R. Verburg, D. den Hartog
Uitgever
SWP
ISBN
9789066659025
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Juli 2008
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
192

Beschrijving

Human Resource Management (HRM) betreft het organiseren van de instroom, doorstroom en uitstroom van medewerkers. HRM speelt een belangrijke rol in het behalen van de bedrijfsresultaten van diverse organisatie en is sterk gerelateerd aan de strategie van het bedrijf. De uitvoerders van HRM zijn niet alleen personeelsmanagers maar vooral de lijnmanagers. Inzicht in de kern van HRM is voor leidinggevenden van groot belang om de juiste keuzes te maken ten aanzien van hun personeel en om te bepalen wanneer ondersteuning van een interne of externe HRM specialist wenselijk is.

In dit boek staat de kern van HRM centraal. Op basis van praktijkvoorbeelden, toonaangevende internationale publicaties en onderzoek in Nederland worden essentiële thema¿s van HRM belicht. Zo komen de volgende onderwerpen aan de orde:

# De oorsprong van HRM
# De veranderende relatie tussen werkgever en werknemer
# De rol van de HRM functie in organisaties
# De instroom van personeel
# Performance Management
# Het ontwikkelen en optimaal inzetten van personeel
# De relatie tussen HRM, kennismanagement en innovatie
# e-HRM
# Internationale ontwikkelingen


Met behulp van de Human Resource Management Inventory (HRMI) kunnen de lezers tevens zelf kernonderdelen van het personeelsbeleid van organisaties in kaart brengen.

Het doel van dit boek is om leidinggevenden, P&O-adviseurs en studenten (HBO/WO) inzicht te verschaffen in de kernthema¿s van HRM en om de lezer in staat te stellen om een eigen visie op HRM te ontwikkelen die kan helpen bij het maken van de juiste keuze bij diverse HRM uitdagingen.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
R. Verburg, D. den Hartog
Uitgever
SWP
ISBN
9789066659025
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Juli 2008
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
192