De hoogste tijd (e-Book)

een eeuw vrouwenkiesrecht

Prijs € 9,99
Download direct dit e-Book
Ook beschikbaar als:

Monique Leyenaar, Jantine Oldersma, Kees Niemöller

EPUB met digitaal watermerk | Januari 2019 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Het is de hoogste tijd dat vrouwen in Nederland eindelijk volledig kiesrecht krijgen, schrijft het Algemeen Handelsblad in 1918. Een jaar eerder kregen vrouwen al het passief kiesrecht: ze mogen op kieslijsten staan en kunnen gekozen worden. In 1919 volgt het actief kiesrecht: vrouwen mogen voortaan ook zelf naar de stembus. Aan die wetswijziging gaat een hevige strijd vooraf tussen voorzichtige geleerden en ondernemende vrouwen, welsprekende parlementariërs, stellige theologen en precieze juristen. Dit boek gaat over de strijd voor het vrouwenkiesrecht en de vele karakteristieke personen die erbij betrokken waren. Het boek staat ook stil bij de gevolgen. Wat doen de vrouwen die het kiesrecht hebben veroverd ermee? Gaan ze stemmen en zo ja, op wie gaan ze stemmen? Hetzelfde als de mannen, of toch anders? Gaan ze de politiek in en zo ja, wat gaan ze daar doen? Zijn ze wel welkom in de politieke arena?De hoogste tijd blikt terug op honderd jaar kiesrecht voor vrouwen: hoe kwam het kiesrecht tot stand en wat kunnen we zeggen over de resultaten?

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Monique Leyenaar, Jantine Oldersma, Kees Niemöller
Uitgever
Athenaeum
ISBN
9789025310028
Formaat
EPUB met digitaal watermerk
Publicatiedatum
Januari 2019
Bestandsgrootte
2642455 bytes
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
242

Beschrijving

Het is de hoogste tijd dat vrouwen in Nederland eindelijk volledig kiesrecht krijgen, schrijft het Algemeen Handelsblad in 1918. Een jaar eerder kregen vrouwen al het passief kiesrecht: ze mogen op kieslijsten staan en kunnen gekozen worden. In 1919 volgt het actief kiesrecht: vrouwen mogen voortaan ook zelf naar de stembus. Aan die wetswijziging gaat een hevige strijd vooraf tussen voorzichtige geleerden en ondernemende vrouwen, welsprekende parlementariërs, stellige theologen en precieze juristen.
Dit boek gaat over de strijd voor het vrouwenkiesrecht en de vele karakteristieke personen die erbij betrokken waren. Het boek staat ook stil bij de gevolgen. Wat doen de vrouwen die het kiesrecht hebben veroverd ermee? Gaan ze stemmen en zo ja, op wie gaan ze stemmen? Hetzelfde als de mannen, of toch anders? Gaan ze de politiek in en zo ja, wat gaan ze daar doen? Zijn ze wel welkom in de politieke arena?
De hoogste tijd blikt terug op honderd jaar kiesrecht voor vrouwen: hoe kwam het kiesrecht tot stand en wat kunnen we zeggen over de resultaten?

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Monique Leyenaar, Jantine Oldersma, Kees Niemöller
Uitgever
Athenaeum
ISBN
9789025310028
Formaat
EPUB met digitaal watermerk
Publicatiedatum
Januari 2019
Bestandsgrootte
2642455 bytes Kb
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
242