De heldere eenvoud van dementie (e-Book)

Helpen zonder jezelf te verliezen

Prijs € 10,99
Download direct dit e-Book
Ook beschikbaar als:

Huub Buijssen

EPUB met digitaal watermerk | April 2019 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

‘De auteur geeft op heldere wijze voorlichting over dementie.’ Nederlands Tijdschrift voor Psychiatrie ‘Als u het gelezen hebt, kunt u erop rekenen dat door uw enthousiasme velen het van u willen lenen.’ Medisch Contact Leven met iemand met dementie is meestal niet gemakkelijk. Het gedrag dat hij of zij vertoont, is voor de omgeving vaak raadselachtig. Hij stelt voortdurend dezelfde vragen, maar weet wel goed de weg in het verre verleden. Hij wil naar huis terwijl hij thuis is; vergeet alles maar klaagt zelden over vergeetachtigheid, enzovoort. Wat de naaste omgeving het meest verwart, is dat het gedrag de vroegere voorspelbaarheid mist. Toch zit achter het vreemde gedrag een zekere logica. Twee eenvoudige dementiewetten volstaan om het dementeringsproces te begrijpen: de gestoorde inprenting en het oprollend geheugen. Huub Buijssen, autoriteit op het gebied van dementie, beschrijft in de geactualiseerde editie van dit boek dementie vanuit de beleving van de getroffene. Aan de hand van vele voorbeelden schetst hij de wereld van de dierbare met dementie en hij reikt de familie tips en praktische handvatten aan om met diens moeilijke gedrag om te gaan. Huub Buijssen (1953) is psychogerontoloog en gezondheidszorgpsycholoog. Hij heeft meer dan veertig boeken geschreven, waaronder De magische wereld van Alzheimer, Als een dierbare depressief is en Ik zie het weer zitten. Zijn boeken zijn vertaald in het Engels, Duits, Deens, Zweeds, Pools, Tsjechisch en Zuid-Koreaans.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Huub Buijssen
Uitgever
Spectrum
ISBN
9789000370498
Formaat
EPUB met digitaal watermerk
Publicatiedatum
April 2019
Bestandsgrootte
927589 bytes
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
192

Beschrijving

‘De auteur geeft op heldere wijze voorlichting over dementie.’ Nederlands Tijdschrift voor Psychiatrie
‘Als u het gelezen hebt, kunt u erop rekenen dat door uw enthousiasme velen het van u willen lenen.’ Medisch Contact

Leven met iemand met dementie is meestal niet gemakkelijk. Het gedrag dat hij of zij vertoont, is voor de omgeving vaak raadselachtig. Hij stelt voortdurend dezelfde vragen, maar weet wel goed de weg in het verre verleden. Hij wil naar huis terwijl hij thuis is; vergeet alles maar klaagt zelden over vergeetachtigheid, enzovoort. Wat de naaste omgeving het meest verwart, is dat het gedrag de vroegere voorspelbaarheid mist. Toch zit achter het vreemde gedrag een zekere logica. Twee eenvoudige dementiewetten volstaan om het dementeringsproces te begrijpen: de gestoorde inprenting en het oprollend geheugen.

Huub Buijssen, autoriteit op het gebied van dementie, beschrijft in de geactualiseerde editie van dit boek dementie vanuit de beleving van de getroffene. Aan de hand van vele voorbeelden schetst hij de wereld van de dierbare met dementie en hij reikt de familie tips en praktische handvatten aan om met diens moeilijke gedrag om te gaan.

Huub Buijssen (1953) is psychogerontoloog en gezondheidszorgpsycholoog. Hij heeft meer dan veertig boeken geschreven, waaronder De magische wereld van Alzheimer, Als een dierbare depressief is en Ik zie het weer zitten. Zijn boeken zijn vertaald in het Engels, Duits, Deens, Zweeds, Pools, Tsjechisch en Zuid-Koreaans.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Huub Buijssen
Uitgever
Spectrum
ISBN
9789000370498
Formaat
EPUB met digitaal watermerk
Publicatiedatum
April 2019
Bestandsgrootte
927589 bytes Kb
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
192