De heks van Limbricht (e-Book)

Prijs € 4,99
Download direct dit e-Book
Ook beschikbaar als:

Susan Smit

EPUB met digitaal watermerk | Februari 2021 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Limbricht, nabij Sittard, eind zeventiende eeuw. Haar leven lang is Entgen Luijten gewend haar eigen weg te gaan, in familiekwesties, in zaken en in de liefde. Ze wordt daarin gesteund door een grote kennis van de natuur, die ze ook regelmatig aanwendt om haar dorpsgenoten te helpen. Maar dan wordt ze vanwege een paar ongelukkige voorvallen beschuldigd van hekserij. De kasteelheer is gebrand op een bekentenis, waarvoor hij gebruikmaakt van alle middelen die de inquisitie hem ter beschikking stelt. Maar wat als Entgen tegen alle verwachtingen in standhoudt? De heks van Limbricht is een op feiten gebaseerde roman over de moed, eigenzinnigheid en het politieke bewustzijn van een ongetemde vrouw. Haar proces in 1674, waarvan alle stukken bewaard zijn gebleven, verloopt anders dan iedereen had kunnen voorspellen.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Susan Smit
Uitgever
Lebowski
ISBN
9789048859610
Formaat
EPUB met digitaal watermerk
Publicatiedatum
Februari 2021
Bestandsgrootte
3931731 bytes
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
213

Beschrijving

Limbricht, nabij Sittard, eind zeventiende eeuw. Haar leven lang is Entgen Luijten gewend haar eigen weg te gaan, in familiekwesties, in zaken en in de liefde. Ze wordt daarin gesteund door een grote kennis van de natuur, die ze ook regelmatig aanwendt om haar dorpsgenoten te helpen. Maar dan wordt ze vanwege een paar ongelukkige voorvallen beschuldigd van hekserij. De kasteelheer is gebrand op een bekentenis, waarvoor hij gebruikmaakt van alle middelen die de inquisitie hem ter beschikking stelt. Maar wat als Entgen tegen alle verwachtingen in standhoudt?
De heks van Limbricht is een op feiten gebaseerde roman over de moed, eigenzinnigheid en het politieke bewustzijn van een ongetemde vrouw. Haar proces in 1674, waarvan alle stukken bewaard zijn gebleven, verloopt anders dan iedereen had kunnen voorspellen.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Susan Smit
Uitgever
Lebowski
ISBN
9789048859610
Formaat
EPUB met digitaal watermerk
Publicatiedatum
Februari 2021
Bestandsgrootte
3931731 bytes Kb
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
213