De hef ziet alles

Prijs € 20,99

Uitverkocht

Ook beschikbaar als:

Cees Pols

Paperback | April 2015 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Rotterdam, 1949, de tijd van de Wederopbouw. Ruurd die, anders dan zijn tweelingbroer Frans, niet werd verwacht, komt ter wereld op Katendrecht, een plek waar zeelui en Chinezen, hoeren en havenwerkers hun eigen wereld leven. Opgroeiend zwerft hij door 'Zuid', door het centrum en langs de hoge Hefbrug, die volgens vader alles ziet.Ruurd, in alles anders, minacht zijn volgzame broer en verzet zich tegen zijn ziekelijke moeder en dominante vader. Hij dwingt zijn ouders een studie af en speelt tegelijkertijd een risicovol spel, waardoor hij bijna zijn leven verliest en moet vluchten. Door ziekte moet hij een glansrijke carrière voortijdig beëindigen, wat hem dwingt de balans van zijn leven op te maken.Eén zin uit zijn jeugd komt opnieuw in zijn gedachten: de Hef ziet alles. Dat betekent meer dan hij voor mogelijk hield.Cees Pols (1953) debuteerde in 2003 met de roman Bewaarder gevangen. Een aantal jaren later verscheen zijn novelle Witter dan sneeuw.Opmerkingen, vragen of tips voor de auteur? Mail naar ceespols_enhetwerdstil@solcon.nl (alleen voor lezers!).

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Cees Pols
Uitgever
Mozaiek
ISBN
9789023994817
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
April 2015
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
320

Beschrijving

Rotterdam, 1949, de tijd van de Wederopbouw. Ruurd die, anders dan zijn tweelingbroer Frans, niet werd verwacht, komt ter wereld op Katendrecht, een plek waar zeelui en Chinezen, hoeren en havenwerkers hun eigen wereld leven. Opgroeiend zwerft hij door 'Zuid', door het centrum en langs de hoge Hefbrug, die volgens vader alles ziet.
Ruurd, in alles anders, minacht zijn volgzame broer en verzet zich tegen zijn ziekelijke moeder en dominante vader. Hij dwingt zijn ouders een studie af en speelt tegelijkertijd een risicovol spel, waardoor hij bijna zijn leven verliest en moet vluchten. Door ziekte moet hij een glansrijke carrière voortijdig beëindigen, wat hem dwingt de balans van zijn leven op te maken.
Eén zin uit zijn jeugd komt opnieuw in zijn gedachten: de Hef ziet alles. Dat betekent meer dan hij voor mogelijk hield.

Cees Pols (1953) debuteerde in 2003 met de roman Bewaarder gevangen. Een aantal jaren later verscheen zijn novelle Witter dan sneeuw.

Opmerkingen, vragen of tips voor de auteur? Mail naar ceespols_enhetwerdstil@solcon.nl (alleen voor lezers!).

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Cees Pols
Uitgever
Mozaiek
ISBN
9789023994817
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
April 2015
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
320