De havermelkelite (e-Book)

Hoe de nieuwe yup de stad onherkenbaar verandert

Prijs € 12,99
Download direct dit e-Book

Jonas Kooyman

EPUB | Juni 2024 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Ben je twintiger of dertiger (of vooruit, veertiger)? Woon in je in een voormalige volksbuurt in de Randstad? Staat er een Aesop-zeep in je keuken? Bestaat je dieet uit zuurdesembrood en natuurwijn? Kom je vaker in het buitenland dan in de provincie? Rijd je rond op een e-bike? En haal je elke dag koffie of matcha buiten de deur, 'met haver'? Ja? Dan ben jij ook onderdeel van de zogenoemde 'havermelkelite'- de term die journalist Jonas Kooyman gaf aan de nieuwe yup die hij steeds meer een stempel zag drukken op het stadse leven. Wat blijft er over van de stad als deze groep ongenadig voort blijft consumeren en etaleren? In De havermelkelite houdt Jonas Kooyman jou én zichzelf een spiegel voor: de elite waar we allemaal graag op haten, maar waar de Randstedeling toch in meer of mindere mate toe behoort. Jonas Kooyman (1989) studeerde journalistiek aan de Universiteit van Amsterdam en literatuur aan The New School in New York. Als journalist schreef hij voor NRC over de luxe-industrie, het stadsleven en de tijdsgeest, maar hij zegde zijn baan op om fulltime verslag te doen van de nieuwe stedelijke elite. Hij muntte de term 'havermelkelite' en begon een Instagrampagina en een nieuwsbrief om deze yuppen en zichzelf een spiegel voor te houden. Inmiddels heeft hij meer dan 173.000 volgers en 18.000 abonnees.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Jonas Kooyman
Uitgever
Das Mag Uitgeverij B.V.
ISBN
9789493320789
Formaat
EPUB
Publicatiedatum
Juni 2024
Bestandsgrootte
624465 bytes
Taal
Nederlandstalig

Beschrijving

Ben je twintiger of dertiger (of vooruit, veertiger)?

Woon in je in een voormalige volksbuurt in de Randstad?

Staat er een Aesop-zeep in je keuken?

Bestaat je dieet uit zuurdesembrood en natuurwijn?

Kom je vaker in het buitenland dan in de provincie?

Rijd je rond op een e-bike?

En haal je elke dag koffie of matcha buiten de deur, 'met haver'?

Ja? Dan ben jij ook onderdeel van de zogenoemde 'havermelkelite'- de term die journalist Jonas Kooyman gaf aan de nieuwe yup die hij steeds meer een stempel zag drukken op het stadse leven. Wat blijft er over van de stad als deze groep ongenadig voort blijft consumeren en etaleren?

In De havermelkelite houdt Jonas Kooyman jou én zichzelf een spiegel voor: de elite waar we allemaal graag op haten, maar waar de Randstedeling toch in meer of mindere mate toe behoort.

Jonas Kooyman (1989) studeerde journalistiek aan de Universiteit van Amsterdam en literatuur aan The New School in New York. Als journalist schreef hij voor NRC over de luxe-industrie, het stadsleven en de tijdsgeest, maar hij zegde zijn baan op om fulltime verslag te doen van de nieuwe stedelijke elite. Hij muntte de term 'havermelkelite' en begon een Instagrampagina en een nieuwsbrief om deze yuppen en zichzelf een spiegel voor te houden. Inmiddels heeft hij meer dan 173.000 volgers en 18.000 abonnees.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Jonas Kooyman
Uitgever
Das Mag Uitgeverij B.V.
ISBN
9789493320789
Formaat
EPUB
Publicatiedatum
Juni 2024
Bestandsgrootte
624465 bytes Kb
Taal
Nederlandstalig